В січні-березні «Чернігівгаз» зазнав збитків на 40 млн грн

40 млн грн – такі збитки отримало АТ «Чернігівгаз» за перші три місяці 2020р.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Це сталося через затвердження НКРЕКП збиткового тарифу на перше півріччя - він покриває лише 82% собівартості послуги з доставки газу.

Наприкінці 2019р НКРЕКП затвердила двоетапне приведення тарифу на доставку газу до економічно-обґрунтованого рівня: з 1 січня та 1 липня 2020р.

Це було зроблено з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період. Тариф, що діє в першій половині 2020р, все ще є збитковим для компанії.

Через збитки «Чернігівгаз» не може в повній мірі профінансувати заплановані ремонтні роботи за інвестиційною програмою, замінити зношене обладнання і повністю розрахуватись з Оператором ГТС за послуги балансування.

В умовах тарифного дефіциту всі отримані від сплати за доставку газу кошти компанія мусить спрямовувати на пріоритетні напрямки – зокрема, роботу аварійних служб 104, екстрені ремонти, оплату праці та засоби індивідуального захисту співробітників. Ускладнює ситуацію несвоєчасна оплата доставки газу споживачами – борг сягнув 16 млн  грн.

«Попри все «Чернігівгаз» працює нині в посиленому режимі, адже наше першочергове завдання, особливо в режимі карантину - безаварійність та безперебійність газопостачання. За 2 місяці карантину наші аварійні бригади виїздили на виклики більш як півтори тисячі разів. Ми першочергово направляємо кошти на здійснення аварійних та нагальних ремонтно-відновлювальних робіт, тим часом більшість планових робіт знаходяться в режимі простою та очікування через нестачу фінансування», - розповідає технічний директор «Чернігівгазу» Ігор Швець.

Початок дії економічно обґрунтованого тарифу для «Чернігівгазу» з 1 липня 2020р, при збереженні низьких ринкових цін на газ, дозволить до кінця року вивести компанію максимально близько до точки беззбитковості.

17:26 / 19 травня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події