В лютому борги клієнтів «Чернівцігазу» за доставку сягнули 34 млн грн і будуть стягуватися через суди

В лютому заборгованість побутових споживачів АТ «Чернівцігаз» за доставку газу перевищила 34,3 млн грн і компанії має намір активізувати стягнення заборгованості за доставку газу через суд.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Компанія звертатиметься до суду незалежно від суми боргу. Найбільше заборгували споживачі газу Чернівецького та Новоселицького відділень -14,5 млн грн та 6,7 млн грн відповідно.

Якщо споживач кілька місяців не сплачує за послугу розподілу природного газу, він має усі шанси сплачувати рахунки в примусовому порядку. На першому етапі суд розглядає справу за спрощеною формою, без судового засідання і виклику сторін.

На основі поданих документів, виносить рішення – судовий наказ. Якщо споживач-боржник не погоджується з цим та скасовує рішення, компанія йде іншим шляхом – звертається до суду в позовному порядку.

«Скасування судового наказу не гарантує, що споживач уникне сплати заборгованості. Адже, після цього, компанія повторно звертається до суду, і як показує практика, - більшість рішень на користь компанії», - пояснює комерційний директор «Чернівцігазу» Дмитро Голубченко.

Задоволення позовних вимог компанії передбачає сплату боргу та всіх судових витрат, які покладаються на боржника. У 2021 році судовий збір за видачу наказу становить 227 грн, а у разі звернення з позовною заявою, мінімальна сума складе 2270 грн.

«Втрата субсидії, оплата юридичних послуг та судових витрат, виконавчого збору, а в окремих випадках – заборона виїзду за кордон – саме такі наслідки чекають на злісних боржників компанії», - продовжує Дмитро Голубченко.

Потрібно зауважити, що у випадку несвоєчасної оплати заборгованості, після винесення судового рішення, споживачу-боржнику доведеться сплатити ще й виконавчий збір – 10% від суми боргу.

14:05 / 26 лютого 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події