В «Держгеонадрах» готові підготувати фінальний варіант оновленого Кодексу про надра України

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) готова взяти на себе відповідальність і підготувати фінальний текст Кодексу та передати його на затвердження європейським партнерам, аби прискорити процес завершення відповідного законопроекту, роботу над яким призупинено, повідомляє пресслужба відомства.

Як повідомляють в Службі, готовий текст нової редакції Кодексу планували завершити ще навесні та передати на розгляд парламенту. Провели низку робочих зустрічей за участі представників Міністерства енергетики, Федерації роботодавців України, народних депутатів, експертів галузі, профільних бізнес-асоціацій. Згодом напрацювання передали європейцям, які мали завершити документ, але через covid-19 та обмежувальні карантинні заходи процес зупинився. Тож голова Держгеонадр – Роман Опімах, виступив з ініціативою виконати усю необхідну роботу, аби фіналізувати довгоочікуваний документ.

Нагадаємо, робоча група, яка працювала над Кодексом і до якої входили представники Держгеонадр, погодила низку ключових пунктів, як то надання спеціальних дозволів за результатами прозорих аукціонів, лібералізація обігу ліцензій, оцифровування усієї первинної геологічної інформації та безкоштовний доступ до неї, строки дії ліцензій на геологічне вивчення та видобування, — оновлені правила роботи ринку обговорювали із надрокористувачами та врахували їх зауваження.

В Держгеонадрах запевняють, якщо вони отримають мандат на завершення робочої редакції Кодексу, вже за два місяці у гравців ринку з’явиться надія побачити чіткі правила, які врегулюють взаємодію між усіма учасниками галузі.

15:50 / 15 липня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події