В 2020р «Криворіжгаз» прогнозує 100 млн грн збитків через збитковий тариф на розподіл

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила новий тариф для АТ «Криворіжгаз» який в 1,4 рази менше собівартості доставки газу, як наслідок збитки компанії складуть близько 100 млн грн, за умови, що ціна придбання газу для технологічних потреб не перевищить передбачену при затвердженні тарифу.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Через замороження тарифу «Криворіжгаз» з 2015р компанія зазнала збитків у розмірі 380,7 млн грн.

«З прийняттям нового тарифу АТ «Криворіжгаз» очікує рішення двох головних проблем. По-перше - підняття рівня заробітної плати, через яку дефіцит кадрів на підприємстві становить 23%. По-друге - погашення боргів за технологічний газ. Через збитковість тарифу «Криворіжгаз» не може розраховуватися за технологічний газ, що призвело до заборгованості перед оператором ГТС - АТ «Укртрансгаз», - пояснює директор фінансовий «Криворіжгазу» Наталія Гаврусь.

Таким чином новий тариф на розподіл газу залишається збитковим. Затверджений розмір тарифу не дає можливості «Криворіжгаз» підняти заробітну плату працівникам до конкурентного рівня і зупинити відтік кадрів. З затвердженим тарифом середня заробітна плата в «Криворіжгаз» складе близько 10 тис грн. Крім того, економічно необгрунтований тариф не дозволяє «Криворіжгаз» закупити на ринку необхідні обсяги технологічного газу, а тому автоматично створить фінансовий тягар для всього ланцюга транспортування газу споживачам. Як наслідок - загроза штучного банкрутства не тільки операторів ГРМ, а й нового незалежного оператора ГТС. «Криворіжгаз» наголошує на необхідності подальших кроків з боку державного регулятора для затвердження економічно обґрунтованих тарифів на розподіл газу.

12:36 / 16 січня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події