В 2020р 60 тисяч споживачів «Івано-Франківськгаз Збуту» отримують монетизовані пільги

З жовтня 2019р більше 60 тисяч споживачів газу Прикарпаття отримують монетизовані пільги на газ.

Відтак, кошти державної допомоги отримують пільговики, а не газопостачальні компанії.

Про це йдеться в повідомленні компанії ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут». Суми пільг розраховують структурні підрозділи з питань соціального захисту населення.

Газопостачальна компанія «Івано-Франківськгаз Збут» не впливає на нарахування чи призначення державної допомоги на газ.

«Державна допомога надходить споживачам двома способами: готівкою на рахунок пільговика в уповноваженому банку або безготівково на рахунки в «Ощадбанку». У зв’язку з цим, нарахування платежів за спожитий газ, починаючи з жовтня, здійснюється у повному обсязі, без врахування державної допомоги, яка надається пільговику», - розповідає керівник відділу продажів фізичним особам «Івано-Франківськгаз Збуту» Леся Хараїм.

Споживачі, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, отримують державну допомогу через банк чи пошту.

Такі пільговики, а це близько 5 тис. прикарпатців, мають самостійно оплачувати рахунок за газ в повному обсязі. Решта споживачів отримують кошти монетизованої пільги безготівково на рахунки в «Ощадбанку».

Вони, як і раніше, сплачують частину платежу, а суму пільги «Івано-Франківськгаз Збуту» за них перерахує «Ощадбанк». Саме банк відповідає за своєчасне перерахування коштів монетизованої допомоги.

Відповідальними за забезпечення обліку пільговиків, внесення достовірних та повних даних до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги є органи соціального захисту населення.

А обов’язок «Івано-Франківськгаз Збут» - опрацювання вже наданих ними списків пільговиків та в наданні щомісячної інформації про нараховані суми за спожиті послуги у попередньому місяці та загальні суми до сплати.

12:35 / 27 січня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події