В 2019р «Житомиргаз» інвестував в газорозподільчі мережі регіону 19 млн грн

Обсяг інвестицій компанії АТ «Житомиргаз» в газорозподільні мережі у 2019році сягнув понад 19 млн грн.

Про це йдеться в повідомлення компанії.

Основними пріоритетами стали - реконструкція мережі і створення заміна лічильників газу. Основними статтями витрат стали заходи з реконструкції газових мереж та споруд на них, заміни непридатних лічильників газу, придбання побутових газових лічильників для обмінного фонду та забезпечення роботи аварійно-диспетчерської служби компанії.

На виконання плану розвитку замінено 8,5 тис непридатних індивідуальних газових лічильників загальною вартістю 13,1 млн грн. При цьому з початку року непридатними для подальшої експлуатації визнані понад 5,3 тис приладів з 11,9 тис повірених.

Виділених інвестицій на дані цілі катастрофічно не вистачає. Зважаючи на численні звернення споживачів газу щодо необхідності повірки лічильників підприємство придбало 4 автомобілі Peugeot Boxer для потреб метрологічної служби.

Спецавто необхідні для дотримання усіх умов якісної організації повірки приладів обліку, а також прискорять роботи по зняттю-встановленню лічильників вдвічі.

«Газові мережі області завантажені лише на 23% від проектної потужності. Тому головна задача на майбутнє - це модернізації газових мереж під сучасні потреби. Це дозволить зменшити втрати газу та витрати на утримання системи», - зауважує директор технічний АТ «Житомиргаз» Сергій Колесник.

Так, 7,1 млн грн інвестицій спрямовано на проведення капітального ремонту та реконструкції мереж, заміну застарілого газорегулюючого обладнання та засобів захисту від корозії.

Зокрема, проведено реконструкцію (заміну) газових мереж протяжністю понад 2,1 км, замінено 15 од. відключаючих пристроїв, реконструйовано 27 од. газорегулюючого обладнання ГРП/ШРП та 24 об’єктів електрохімзахисту.

Загалом насьогодні компанія обслуговує 13,5 тис км мереж, 2,4 тис одиниць газорегулюючого обладнання (ГРП/ШРП), 1,2 тис станцій катодного захисту, понад 59 тис комбінованих будинкових регуляторів тиску. До 2020р компанія планує інвестувати в мережі ще близько 0,6 млн грн.

 

08:15 / 27 грудня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події