«Укргазвидобування» збільшить межі спецдозволу Горобцівсько-Відрадненської нафтогазової ділянки

АТ «Укргазвидобування» планує розширити межі спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування вуглеводнів на Горобцівсько-Відрадненській нафтогазоносній ділянці. Про це повідомляється в реєстрі ОВД.

Оскільки за результатами оцінки запасів родовища виявилося, що площі балансових запасів вуглеводнів виходять за межі ділянки надр спеціального дозволу, це вимагає внесення змін у межі ділянки надр. Так як за законом України «Про нафту і газ» розміри ділянки нафтогазоносних надр, яка надається для видобування нафти і газу, повинні відповідати розміру родовища.

Передбачений плановою діяльністю, метод розробки зазначеної ділянки – на виснаження, режим – газовий. Роботи на ділянці надр буде здійснювати структурний підрозділ – філія ГПУ «Полтавагазвидобування» АТ «Укргазвидобування». Під час розробки родовища планують пошук і розвідку нових покладів вуглеводнів, за допомогою буріння свердловин верстатом з дизельним приводом.

Процес підготовки видобутої мінеральної сировини здійснюється на установці комплексної підготовки газу (УКПГ), до якої підключено свердловини родовища. Зазначена УКПГ функціонує з метою розділення фракцій природного газу, рідких вуглеводнів (газовий конденсат), супутньопластової води та механічних домішок, які надходять зі свердловин родовища в змішаному вигляді.

Довідка ExPro:

Ділянка надр спеціального дозволу на користування надрами включає в себе Горобцівське, Відрадненське та Західно-Відрадненське газоконденсатні родовища.

Горобцівське газоконденсатне родовище (ГКР) відкрите в 1983р свердловиною №11, де з горизонту С-22 отримано промисловий приплив газу. Тут також встановлені поклади вуглеводнів нижньосерпуховського нафтогазоносного підкомплексу. Промислова газоносність приурочена до горизонтів С17 та С-22, а продуктивність пластів С-18 встановлена за даними ГДС.

Відрадненське ГКР відкрите в 1987р свердловиною №12 у нижньовізейських відкладах (продуктивний горизонт В-26). Згодом було оперативно прирощено запаси газу та конденсату по горизонту Д-2-4 (D3fm) пласту В-26е. Загалом на родовищі газоконденсатні поклади встановлені у різних пластах горизонту В-26 нижньовізейського під’ярусу (св. №№ 8, 12, 20, 26) та у горизонтах Д-2-4 фаменського ярусу девона (св. № 14, 10).

У 2013р при отриманні промислового припливу газу з горизонту В-14, свердловиною № 28-Відрадненська було відкрито Західно-Відрадненське газове родовище.

Всього в межах Горобцівсько-Відрадненської ділянки надр пробурено 14 пошукових та розвідувальних свердловин.

11:07 / 29 травня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події