«Укренерго» планує до кінця травня 2020р завершити будівництво підстанції «Кремінська»

НЕК «Укренерго» планує завершити проект з будівництва підстанції «Кремінська» 200 кВ, яка забезпечить з’єднання півночі Луганської області з Об’єднаною енергосистемою України, до кінця травня 2020р, а також системний оператор розпочав проектування двоколової лінії між Луганською ТЕС та підстанцією «Ювілейна», яка в майбутньому забезпечить повну видачу потужності електростанції в ОЕС України. Про це під час прес-конференції 13 серпня повідомив заступник директора з інвестицій «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Наш графік будівництва змістився на травень 2020 року… На сьогодні на підстанції 100% комплектація обладнання, більше 100 людей щоденно (без вихідних) працює на цій підстанції, щоб в якомога стислі терміни виконати це надважливе будівництво», - сказав він.

Кудрицький пояснив, що згідно первинного проекту, будівництво підстанції «Кремінська» повинно було бути завершено до кінця 2018р, проте компанія не змогла вчасно це зробити через затримку з боку Кабінету міністрів.

«Ми змогли отримати останню дозвільну документацію від Кабміну, щоб власне розпочати будівництво на майданчику підстанції «Кремінська», лише 24 червня 2019 року. Попри стратегічну важливість цього проекту і попри оголошене розуміння з боку уряду важливості цієї підстанції для регіону, тільки півтора місяці назад ми отримали погодження проекту землеустрою по Кремінському району», - сказав він, зазначивши, що загальна затримка реалізації проекту становила 17 місяців.

За словами Кудрицького, вартість будівництва підстанції «Кремінська» становить 1,3 млрд грн, при затвердженій Кабміном вартості 1,7 млрд грн.

«Ця підстанція забезпечить можливість покриття всього обсягу споживання Луганської області, воно вночі становить приблизно 150 МВт, вдень – це 220 МВт», - повідомив топ-менеджер «Укренерго», додавши, що на жаль підстанція «Кремінська» не дозволяє забезпечити повну видачу потужності Луганської ТЕС в ОЕС України.

За його словами, після приєднання енергоострову Луганської ТЕС до ОЕС потужність теплоелектростанції буде доступна лише на рівні 1200 МВт.

«Для того, щоб забезпечити повну видачу потужності Луганської ТЕС ми зараз ініціювали ще один проект, він знаходиться на стадії проектування, - це двоколова лінія 220 кВ від Луганської ТЕС до «Ювілейної». Двоколова лінія дасть можливість замінити собою існуючу лінію 220 кВ, яка йде по сірій зоні і є пошкодженою та важкодоступною для персоналу «Укренерго», - сказав Кудрицький, додавши, що після будівництва підстанції «Кремінська» та нової лінії «Луганська ТЕС – підстанція «Ювілейна» видача потужності Луганської ТЕС буде забезпечена на 100%.

12:10 / 15 серпня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події