Україна і Катар підписали меморандум про співпрацю у нафтогазовій сфері

Міністерство енергетики від імені України та Qatar Petroleum (державна компанія Катару, яка провадить нафтогазову діяльність) від імені Катару 5 квітняуклали Меморандум про взаєморозуміння щодо енергетичного співробітництва. Від України документ підписав в.о. Міністра енергетики Юрій Вітренко, зі сторони Катару - Президент та Генеральний директор компанії Qatar Petroleum, державний міністр з енергетики Саад бін Шеріда Аль-Каабі. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

Держави мають намір розвивати співпрацю, зокрема, у сферах інвестицій з Катару у розвідку та видобуток газу в Україні, а також поставок LNG з Катару до України.

«Співпраця у нафтогазовій сфері України і Катару - перспективна і важлива для нашої країни. Катар є одним з найбільших виробників газу у світі і має цінний досвід та значні фінансові ресурси для інвестицій у розвідку та видобуток газу в Україні. Збільшення власного видобутку газу, диверсифікація джерел поставок газу відповідає інтересам споживачів газу в Україні і сприятиме сталому розвитку економіки та зміцненню енергетичної безпеки України», - наголосив Юрій Вітренко, який наразі перебуває з візитом у столиці Катару Доха у складі української делегації на чолі з Президентом України.

Меморандум залишатиметься чинним протягом трьох років і може бути автоматично продовжений на такий же період.

15:41 / 5 квітня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події