УГВ запустила свердловину на Шосейній площі з дебітом 200 тис куб м/добу

АТ «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію нову розвідувальну свердловину на Шосейній площі у Харківській області, дебіт котрої склав 200 тис куб м газу на добу, повідомляє пресслужба компанії.

Шосейна площа – це перспективна ділянка з обсягом запасів понад 3 млрд куб м газу, дослідження якої продовжуються. Нова свердловина вчергове підтвердила високий потенціал площі. Наразі планується її переведення зі статусу грінфілда у статус браунфілда.

«Нарощення запасів від нових ділянок – це наш пріоритет. Шосейна площа – одна із топ-10 найперспективніших грінфілдів у нашому портфелі, на яких ми робимо особливий фокус. За кожною з таких площ ми закріпили мультифункціональну команду та інтенсифікуємо сучасні польові дослідження. Такий підхід дасть нам можливість наростити на згаданих ділянках до 40 млрд куб м газу», – повідомив Санжар Жаркешов, заступник директора дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» з розвідки та розробки родовищ.

Нова свердловина на Шосейній площі має глибину 4150 м. Для збільшення показників фахівці Нафтогазу провели операцію з гідророзриву пласта, після чого дебіт сягнув понад 200 тис куб м газу на добу.

Як зазначили в компанії, з 2014р, відколи компанія отримала спецдозвіл на Шосейну ділянку, на ній було пробурено вже 10 свердловин, з яких видобуто 253 млн куб м газу. Вона межує із Західно-Соснівським родовищем, перспективи якого вже було доведено раніше.

17:55 / 3 вересня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події