Угорський ОСП MAVIR уклав з «Укренерго» договір про постачання електроенергії для взаємодопомоги у разі аварій

Угорський оператор системи передачі MAVIR уклав з НЕК «Укренерго» договір про постачання електроенергії в рамках аварійної взаємодопомоги, що передбачається правилами ENTSO-E.

Про це 2 вересня повідомив прес-центр «Укренерго».

«НЕК «Укренерго» та угорський оператор системи передачі (ОСП) MAVIR ZRt. вперше уклали договір про постачання електроенергії в рамках аварійної взаємодопомоги. Він дає обом ОСП можливість взаємно постачати електроенергію між своїми Областями регулювання навантаження та частоти для запобігання або усунення надзвичайних ситуацій в енергосистемах», - йдеться в повідомленні українського системного оператора.

Як пояснив системний оператор, договір між «Укренерго» та MAVIR визначає умови надання аварійної допомоги та процедуру активації. Зокрема, максимальна потужність аварійної допомоги складає - до 200 МВт, яка може бути збільшена за взаємною згодою Сторін, якщо будуть адекватні технічні можливості.

В той же час, пропускна спроможність для цілей аварійної допомоги заздалегідь не резервується.

При цьому в «Укренерго» зазначили, що укладання договорів про аварійну взаємодопомогу між суміжними ОСП передбачено загальними правилами ENTSO-E для створення додаткових резервних механізмів. А тому, даний договір сприятиме надійності функціонування енергосистем в умовах паралельної роботи «острова Бурштинської ТЕС» з енергооб’єднанням ENTSO-E.

Головна мета даної взаємодопомоги - уникнути загрози або необхідності обмежувати енергопостачання споживачів, коли вжитих заходів та резервів системних операторів недостатньо.

10:44 / 3 вересня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події