У 2018-2020рр «Дніпрогаз» інвестував у газові мережі міста більше 130 млн грн

Загальна сума інвестицій у розвиток газорозподільної системи Дніпра та Дніпровського району впродовж 2018-2020 років склала понад 130 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Значний розмір капіталовкладень дозволив підвищити рівень безпеки газопостачання, втім для комплексного редизайну газорозподільних мереж цих коштів недостатньо.

Обсяг інвестицій, що залучаються компанією для модернізації та редизайну газотраспортної системи Дніпра та Дніпровського району, щорічно затверджується НКРЕКП. Однак встановлений тариф на розподіл газу не дозволяє «Дніпрогазу» виконати всі необхідні ремонтні роботи на газогонах, що працюють більше 30 років.

Через систематичне непокриття тарифом на розподіл газу фактичних витрат підприємства, прогнозовані збитки «Дніпрогазу» до кінця року перевищать 146 млн грн.

«Вчасна модернізація мереж дозволить компанії зменшити витрати технологічного газу, тобто в майбутньому зменшиться навантаження на споживачів. Ці заходи також підвищать ефективність мереж та здешевшать їх обслуговування», - наголошує в.о. технічного директора «Дніпрогазу» Сергій Матієнко.

У 2018–2020рр спеціалісти «Дніпрогазу» здійснили реконструкцію більше 6 км газопроводів, модернізацію 11 ГРП, встановили 9 сучасних ШРП виробництва заводу RGC Production, замінили 29 вимикаючих пристроїв, виконали ремонт 33 станцій катодного захисту газопроводів.

Інвестиції у газові мережі міста «Дніпрогаз» здійснює виключно за рахунок коштів, які сплачуються дніпрянами за розподіл природного газу. Тому компанія закликає споживачів оплачувати послуги з розподілу вчасно, аби заплановані заходи були виконані у встановлений строк.

Цього року у Дніпрі та Дніпровському районі працівники компанії мають здійснити капітальний ремонт частини газопроводу середнього тиску, а також провести реконструкцію понад 3 км газопроводів, замінити 32 газорегулюючі пункти, побудувати 3 нові станції катодного захисту та реконструювати 28 існуючих станцій електро-хімічного захисту.

На це компанія планує витратити майже 31 млн грн.

14:30 / 8 липня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події