Світовий банк вивчає ситуацію в енергетиці України

Спеціальна місія фахівців Світового банку вивчає ситуацію в енергетиці України з метою знаходження найоптимальніших механізмів підтримки галузі.

Про це 16 липня повідомила прес-служба Міністерства енергетики.

Ми раді вітати рішення щодо організації окремої місії фахівців банку. Сподіваюсь, що під час роботи місії з фахівцями Міненерго, інших міністерств та регулятора, підприємств, буде знайдено оптимальний механізм підтримки енергетичної галузі. Буду всіляко сприяти роботі місії і надавати всю необхідну інформацію», – наголосила Ольга Буславець.

Як зазначається, роботу місії Світовий банк сформував на прохання в.о. Міністра енергетики Ольги Буславець. А сама місія охоплює ключові системні питання, включаючи:

- вирішення проблем відновлюваної енергетики в контексті нової законодавчої бази для реструктуризації «зеленого тарифу»;

- раціоналізацію споживчих тарифів;

- комплексний план фінансового оздоровлення НЕК «Укренерго»;

- підтримку Світовим банком НЕК «Укренерго» в роботі над об’єднанням і синхронізацією з європейською енергосистемою;

- підтримку Світовим банком Оператора газотранспортної системи України в роботі над модернізацією інфраструктури Оператора ГТ.

Також, Буславець наголосила, щодо позиції Міненерго стосовно проходження у парламенті законопроєкту №3658:

«Зараз народні депутати подали велику кількість поправок, які зараз відпрацьовують у секретаріаті профільного комітету Верховної Ради. Але Міністерство представило свою позицію, і ми будемо наголошувати на необхідності прийняття законопроєкту у тому варіанті, в якому він імплементує умови Меморандуму між Урядом та виробниками «зеленої» електроенергії», - зазначила Ольга Буславець.

Як повідомляло агенство ExPro, 3 липня депутати Верховної Ради України у першому читанні прийняли за основу законопроект № 3658 «Про внесення змін до деяких законів України…», який передбачає зменшення «зеленого» тарифу для встановлених з 2013 р сонячних електростанцій (СЕС) та вітроелектростанцій (ВЕС), встановлення граничних цін у «зелених» аукціонах, а також введення відповідальності за небаланси відпущенної електроенергії «Гарантованому покупцю». 

А 15 липня народний депутат України Сергій Нагорняк повідомив, що до другого читання законопроекту №3658 який буде розглядатись на поточному тижні, депутати подали близько 1000 правок.

Зокрема, лідер політичної партії «За майбутнє» Ігор Палиця вніс правки до законопроекту №3658, якими пропонується знизити «зелений» тариф для сонячних електростанцій (СЕС) - на 50%, для вітрових електростанцій - на 40%, проте народний депутат від фракції "Слуга народу", голова комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус в розмові з Палицею, запропонував проголосувати за його правки – мінус 30% для СЕС, та мінус 12,5% для ВЕС.

13:28 / 16 липня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події