Суецький канал може бути заблокований ще як мінімум тиждень

Суецький канал, заблокований 23 березня контейнеровозом Ever Given, може залишитися заблокованим ще як мінімум тиждень – до середи наступного тижня (31 березня). Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, близькі до робіт.

«Повторний спуск контейнеровоза вагою 200 тис т на воду потребує більше часу для виїмки піску. Початково очікувалося, що рятувальна операція триватиме декілька днів», - зазначило джерело Bloomberg.

Нагадаємо, контейнеровоз Ever Given вагою 224 тис т під панамським прапором сів на мілину у Суецькому каналі у вівторок зранку у зв’язку з втратою управління судном. Причина – сильний вітер та пилова буря. Ближче до вечора 23 березня усі поставки в обох напрямках через канал були зупинені.

Наприкінці 25 березня за повідомленням ЗМІ 237 танкерів та контейнеровозів стояли в пробці, очікуючи розблокування каналу. Деякі заплановані поставки уже змінили курс, відправившись в обхід Африки – через мис Доброї надії.

Як повідомляло ExPro, блокування каналу вплинуло на ціни на природний газ та нафту. Зокрема, Суецький канал є найважливішим шляхом поставок катарського LNG до Європи. Затримки з поставкою LNG сприяли збільшенню попиту на природний газ у Європі та зростання цін на європейських хабах.

За даними Управління енергетичної інформації США (EIA), через Суецький канал проходить майже 10% загальної морської торгівлі нафтою і 8% світової торгівлі LNG.

09:40 / 26 березня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події