Спільний проект «Укрнафта» та PPC приніс додатково 1 млн куб газу в ГТС країни

Керівництво ПАТ «Укрнафта» та СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) повідомляють про позитивні результати першого місяця співробітництва в рамках проекту на Новогригорівському родовищі.

Про це йдеться у повідомленнях прес-служб обох компаній, опублікованих на  11 червня 2019р.

Відповідно до угоди, «Укрнафта» подає непідготовлений природний газ з Новогригорівського родовища (Полтавська область), що належить компанії, до установки з підготовки нафти і газу Ігнатівського УППНГ, що входить до складу ПГНК, для підготовки та подальшої подачі в газотранспортну систему України. Згідно умов договору, проект триватиме щонайменше до кінця року.

Оскільки «Укрнафта» не має в цьому районі власної інфраструктури для підготовки газу та його передачі в магістральний газопровід, компанія звернулась до ПГНК, яка має необхідні для цього виробничі потужності. Це - перший досвід ПГНК з надання подібних послуг та перший подібний проект для «Укрнафти».

Станом на 1 червня 2019 року, за підсумками першого місяця роботи, СП ПГНК було підготовлено та передано «Укрнафті» 895 781 куб м природнього газу.

«Новогригорівський» проект – новий перспективний досвід для «Укрнафта». Він дозволяє суттєво збільшити видобуток газу на Новогригорівському родовищі, відкриваючи доступ до найближчих потужностей з підготовки газу та системи його транспортування. А це в свою чергу дозволяє збільшити обсяги товарного газу» - зазначив Маврікій Калугін, Заступник Голови Правління, Виконавчий віце-президент «Укрнафти» з видобутку та переробки.

Також проект прокоментував Генеральний директор СП ПГНК, Віктор Гладун: «За результатами першого місяця роботи ПГНК прокачала майже 1 млн куб м газу. Це – додатковий об’єм газу, який потрапив до газопроводів країни. Я дякую команді ПГНК за відмінну роботу для реалізації даного проекту та команді «Укрнафти» за інноваційність та готовність до ефективної співпраці. Сподіваюсь на продовження співробітництва». 

Довідка Expro:

СП «Полтавська газонафтова компанія» (генеральний директор: Віктор Гладун; засновники: британська нафтогазова компанія JP Kenny Exploration & Production Ltd. і два українських підприємства - «Полтавагазпром» і «Полтаванафтогазгеологія») спільне українсько-британське підприємство, створене в 1994р, є одним з лідерів серед приватних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії - пошук, розвідка, видобуток і переробка нафти і газу. Компанія володіє наступними спеціальними дозволами на користування надрами: Заплавська площа, Руденуівське, Ігнатовське, Новомиколаївське, Мовчанівське та Єлизаветівське родовища. Обсяг видобутку газу ПГНК в 2018 році склав 181,45 млн куб м, нафти і конденсату – 33,64 тис тонн.

ПАТ «Укрнафта» – найбільша нафтовидобувна компанія України. Частка товариства у загальнодержавному видобутку нафти з газовим конденсатом за результатами 2018 року склала 63,6%, частка у загальному видобутку газу – 5,5%. На балансі підприємства перебуває 28 бурових установок, 1928 нафтових і 165 газових свердловин. ПАТ «Укрнафта» володіє 537 АЗС майже в усіх регіонах України. 50%+1 акція товариства належить НАК «Нафтогаз України».

12:40 / 11 червня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події