Слов’янська ТЕС відновила генерацію електроенергії

Слов’янська ТЕС, яка входить до складу ПАТ «Донбасенерго», після відновлення газопостачання з боку газорозподільчої компанії «Донецькоблгаз» 16 липня відновила генерацію електроенергії. Про це повідомив прес-центр компанії.

«16 липня 2020р Слов'янська ТЕС почала постачати електроенергію в Об'єднану енергосистему України. Напередодні о 20:40 ПАТ «Донецькоблгаз» відновив розподіл газу на станцію», - йдеться у повідомленні.

За даними прес-центру «Донбасенерго», генеруюча компанія подала позов до Господарського суду Донецької обл на «Донецькоблгаз» через те, що газорозподільча компанія вимагала сплати завищеної вартості послуги з розподілу газу. 12 червня суд застосував захід забезпечення позову – заборонив «Донецькоблгазу» відключати ТЕС на час розгляду справи.

«Однак 16 днів газ на СловТЕС не надходив через нібито проведення «Донецькоблгазом» ремонту засувки Ду 600 мм на підвідному газопроводі від ГРС до станції. Фактично, це був прямий шантаж з боку облгазу, оскільки жодні роботи на підвідному газопроводі не проводилися», - повідомили в генеруючій компанії.

Як повідомляло агентство ExPro, з 1 липня 2020р дільча компанія «Донецькоблгаз» зупинила розподіл газу для Слов’янської ТЕС. За інформацією «Донбасенерго», такі дії були неправомірними, зокрема постачальник газу вимагав сплати завищеної вартості послуги з розподілу газу. 7 липня станція через відсутність газу перейшла на роботу на вугіллі та почала використовувати антрацит.

10 липня прес-центр генеруючої компанії опублікував позицію НКРЕКП, яка зазначила, що вартість послуги з розподілу газу має бути розрахована, виходячи з фактичного обсягу споживання газу у попередньому році, тому «Донецькоблгаз» має перерахувати вартість послуги. З 13 липня станція зупинилися через дефіцит антрациту.

10:22 / 16 липня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події