Ще два інвестори у ВДЕ подали позови проти «Гарантованого покупця»

Компанії «Єдиний Енергостандарт» та «Улянівка-Еліос» в кінці липня подали позови проти ДП «Гарантований покупець» з вимогою стягнути кошти за вироблену та продану електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел. Про це повідомляється в Єдиному реєстрі судових справ.

Зокрема ТОВ «Єдиний Енергостандарт» (керівник Юрій Касіч (екс-керівник «Укренерго), засновники – Андрій Сиротюк, Віктор Степанець) вимагає стягнути з «Гарантованого покупця» 2,27 млн грн за електроенергію, вироблену у березні, ТОВ «Улянівка-Еліос» (керівник – Дмитро Шамрай, засновники – Дмитро Шамрай, Олександр Нечитайло, Олександр Кац) подала позов про стягнення 8,3 млн грн.

Суми позовів наведені з урахуванням штрафних санкцій.

Позови мотивовані тим, що «Гарантований покупець» не виконує в повній мірі договори купівлі-продажу електроенергії.

Як повідомляло агентство ExPro, в кінці червня 2020р проти «Гарантованого покупця» позови подали компанії-виробники «зеленої» електроенергії «Біогазенерго» та «Грін Енерджі Інвест». Станом на середину липня борг «Гарантованого покупця» перед виробниками з ВДЕ становив 19,7 млрд грн. Стан розрахунків перед виробниками «зеленої» електроенергії станом на 30 липня з початку року становив 27%. 

16:34 / 3 серпня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події