РГК тестує свої газорегуляторні пункти за євростандартами для роботи з газоводневими сумішами

Регіональна газова компанія розпочала водневі випробування шафових газорегуляторних пунктів виробництва RGC Production з метою підтвердження готовності роботи із газоводневими сумішами із вмістом водню до 20%. Тестування триватимуть місяць на полігонах в п’яти областях України. Про це повідомляє пресслужба компанії.

В період з 25 серпня по 22 вересня 2021р на п’яти водневих полігонах в Житомирській, Харківській, Дніпропетровській, Волинській та Івано-Франківській областях триватимуть випробування комплексів газорегуляторного обладнання на здатність роботи на газоводневих сумішах. Всі пункти редукування газу виготовлені на заводах RGC Production і обладнані H2-ready регуляторами Pietro Fiorentini, які мають сертифікат на роботу із 20% сумішшю водню від виробника.

Тестування газорегуляторних пунктів проводиться для презентації обладнання RGC Production на міжнародній виставці Enlit Europe, як H2-ready та подальшого експорту продукції українського виробництва до країн ЄС. Паралельно відбуватимуться випробування вузлів обліку газу, газорегуляторних пунктів з вузлами обліку газу, ГРУ, ГРПБ, як продукції, яка може працювати з 20% газоводневою сумішшю.

Випробування будуть проводитись на п’яти найрозповсюдженіших типах ШГРП потужністю від 50 куб м/год до 350 куб м/год. Таке обладнання здебільшого використовується для регулювання газу для побутових і невеликих промислових споживачів газу.

Перед випробуваннями кожен пункт редукування газу продувається інертним газом і тільки після цього здійснюється заповнення природним газом або газоводневою сумішшю. На кожному комплексі спочатку проводять всі випробування на природному газі, а потім на газоводневій суміші. Після чого проводиться порівняння результатів.

На кожному з п’яти полігонів будуть проведені наступні експерименти:

Перевірка запобіжно-запірних клапанів: на ШГРП плавно підвищують тиск і в момент, коли відбувається спрацювання запобіжного клапану, фіксують покази тиску.

Зовнішня перевірка герметичності: заповнений газом ШГРП витримують впродовж 12-ти годин під робочим тиском. Періодично його обстежують на предмет витоків (зварні з'єднання, роз'ємні з'єднання, корпуси регуляторів тиску, ЗЗК, ЗСК, газові фільтри). У разі виявлення витоків, фіксують місце витоку та концентрацію газу зафіксовану приладом.

Внутрішня перевірка герметичності: на заповненому газом ШГРП здійснюють перевірку герметичності регулятора шляхом зміни витрати газу через налагоджувальну свічу, спочатку – в бік збільшення витрати, потім – у бік зменшення витрати газу.

Перевірка падіння тиску на газовому фільтрі: на максимальній витраті газу вимірюють значення перепаду тиску на фільтрі.

Потужність пунктів редукування газу в залежності від типу:

  • тип 2 до 50 куб м/год
  • тип 3 до 75 куб м/год
  • тип 4 до 120 куб м/год
  • тип 5 до 250 куб м/год
  • тип 6 до 350 куб м/год

В процес випробування ШРГП, виробництва RGC Production, залучена компанія Бюро Верітас Україна, яка займається верифікацією відповідності проведення випробувань згідно розробленої та затвердженої методики тестування роботи обладнання на метано-водневій суміші.

Довідка ExPro

Bureau Veritas – світовий лідер у сфері випробувань, інспекції та сертифікації – надає комплексну підтримку протягом усього життєвого циклу продукції, активів та об’єктів інфраструктури, допомагаючи дотримуватися відповідності стандартам, знижувати витрати та підвищувати продуктивність, і створювати більш відповідальну, стійку корпоративну культуру.

RGC Production – це мережа сучасних автоматизованих заводів, яка розпочала роботу в 2019 році. Зараз в Україні працює вже два виробництва проекту у Львові і Дніпрі. Кожне має потужність до 1000 газорегулюючих пунктів на рік. Третій завод буде відкрито у Вінниці до кінця 2021 року. Стратегію розвитку передбачена побудова ще трьох виробництв фітінгів, кранів та поліетиленових труб.

09:33 / 2 вересня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події