РГК сертифікувала фахівців для водневих випробувань

В рамках EU Hydrogen Strategy, до якої долучилася РГК, розпочалась атестація фахівців газорозподільних компаній по роботі з новим енергоресурсом – воднем.

Про це йдеться в повідомленні компанії РГК.

Вони проводитимуть випробування поведінки водню в газових мережах на спеціально побудованих полігонах в п’яти регіонах України.

РГК зробила черговий крок до випробувань впливу водню та газоводневих сумішей на полігонах. Перші 17 фахівців в Івано-Франківській, Волинській та Житомирській областях пройшли атестацію по роботі з воднем.

Вони вивчали питання зберігання та транспортування водню, а також вимоги при експлуатації водню в балонах. Такі навчання по роботі з воднем найближчим часом пройдуть усі працівники газорозподільних компаній, які працюватимуть на експериментальних полігонах у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській та Харківській областях.

Атестовані фахівці РГК уже складають програми занять. Наприкінці липня фахівці РГК спільно з вченими Національної академії наук України та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу почнуть тестувати вплив водню на всі елементи газової інфраструктури на одному з полігонів.

Для цього будуть використані суміші природного газу з воднем у концентраціях від 2% до 100%. Тест-майданчики РГК в п’яти областях повністю відповідають існуючим мережам, аж до імітації умовної негерметичності, структури, віку матеріалів та симуляції різних видів витрат при різних діаметрах.

«Регіональна газова компанія долучилась до EU Hydrogen Strategy, яка передбачає широке використання водню і заміну ним інших видів енергії до 2050р. Головною метою нашого проекту є з’ясування, чи можна українськими газорозподільними мережами транспортувати водень. А також які суміші водню з метаном для цього підходять найбільше. І цю перспективу важливо враховувати при реконструкції української газотранспортної системи», - говорить директор зі стратегічного розвитку компанії РГК Станіслав Казда.

Проект дозволить використовувати газотранспортну інфраструктуру для транспортування чистих видів енергії.

До них відноситься «зелений» водень, який виробляють за допомогою електроенергії з поновлюваних джерел енергії.

В Європі ця технологія відома як Power-to-Gas. В країнах Євросоюзу стартували вже більше десятка проектів Power-to-Gas: Великобританії, Франції, Данії, Німеччині і Нідерландах.

 

11:55 / 16 липня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події