Прикарпатці за розподіл газу сплачуватимуть окремо

З січня цього року вартість послуги з доставки газу виключена з загального рахунку за газ і виставлена окремим платежем, розділення рахунків відбудеться для споживачів усієї країни.

Про це йдеться в повідомленні компанії АТ «Івано-Франківськгаз».

В Івано-Франківській області споживачі уже цього місяця отримають два рахунки: за газ від постачальника ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» та за його доставку (розподіл) від АТ «Івано-Франківськгаз» чи АТ «Тисменицягаз». Раніше вартість доставки газу зазначалась окремим рядком в загальному рахунку.

Вартість послуг доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта.

Розмір плати залежить тільки від обсягів споживання. За основу береться обсяг споживання газу впродовж «газового року». Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. У 2020 році плата за доставку розраховуватиметься виходячи із споживання газу з 1.10.2018 по 30.09.2019р.

«Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 платежів. До прикладу, домогосподарство, яке використало 168 кубометрів газу на рік, тариф на розподіл на перше півріччя становить 1,2 грн. за 1 м куб. Рахуємо, 168х1,2:12= 16,8 грн. Таким чином щомісячний платіж за доставку на перше півріччя становитиме 16,8 грн», - говорить комерційний директор «Івано-Франківськгаз» Віктор Кедик.

Споживачі можуть платити за доставку одним платежем за квартал чи пів року. Таким чином вони зменшать свої витрати на комісії при проведенні платежів.

Це актуально для споживачів із газовою плитою або плитою та колонкою, які споживають мало газу. Натомість, для споживачів, які використовують багато газу – свої переваги.

Споживачі, які використовують більшу частину газу взимку зможуть знизити навантаження на сімейний бюджет. За даними опитування проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 27% споживачів сплачують в опалювальний сезон понад 2 тис грн на місяць за спожитий газ.

Завдяки, новій системі тарифів, вони зможуть зменшити витрати. Адже вартість доставки газу, вони сплачуватимуть впродовж року рівними частинами.

14:45 / 17 січня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події