Представники ДТЕК своєчасно братимуть участь у слідстві НАБУ щодо формули «Роттердам+» - заява компанії

Представники енергохолдингу ДТЕК будуть виконувати свої обов’язки згідно норм процесуального права та своєчасно братимуть участь у слідчих діях, які на сьогодні проводить Національне антикорупційне бюро України в рамках розслідування справи за формулою «Роттердам+». Про це йдеться у повідомленні прес-центру, яке опубліковане на Facebook-сторінці холдингу.

«Співробітники ДТЕК, яким було адресовано повідомлення про підозру від Національного антикорупційного бюро, своєчасно братимуть участь в слідчих діях НАБУ 14 серпня… Співробітники перервуть відпустку та, для встановлення істини, повернуться до Києва. Вони будуть чітко виконувати свої процесуальні обов'язки відповідно до встановлених юридичних процедур», - йдеться у повідомленні.

Також компанія заявила, що вона повністю виключає будь-які незаконні дії своїх співробітників та повідомляє про намір співробітників ДТЕК відповісти на всі запитання слідства та суду.

«Енергетична компанія ДТЕК веде свій бізнес винятково в правовому полі. Компанія готова всебічно сприяти встановленню істини, надати результати експертиз та висновків міжнародних аудиторських компаній. Ці документи доводять безпідставність висунутих проти її співробітників підозр», - додали в прес-центрі.

Як повідомляв ExPro, 8 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП за підтримки СБУ повідомили 6 особам, причетним до запровадження формули «Роттердам+», про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії було завдано, за оцінками слідства, 18,87 млрд грн збитків. Йдеться про: екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка; чинного директора ДП «Оператор ринку» Володимира Євдокімов (екс-члена НКРЕКП); начальника відділу НКРЕКП; начальника управління енергоринку НКРЕКП; заступника комерційного директора однієї з приватних компаній, ключового представника теплової генерації; директора департаменту однієї з компаній зазначеної групи.

За даними ЗМІ, підозра була вручена раднику гендиректора ТОВ «ДТЕК Східенерго», екс-голові Ради ОРЕ Борису Лісовому та гендиректору «ДТЕК Мережі» Івану Гелюху. У відповідь на це, в ДТЕК заявили, що вважають підозри НАБУ по відношенню до представників компанії безпідставними.

8 серпня директор САП Назар Холодницький повідомив, що ті особи, які не з’являться на допит будуть оголошені в розшук.

09:59 / 12 серпня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події