ПГНК подала на ОВД наміри з ЗБС в свердловині №207 Мовчанівського родовища

Спільне підприємство «Полтавська газонафтова компанія» (СП ПГНК) планує забурювання бічного стовбуру (ЗБС) в свердловині №207 Мовчанівського родовища (Полтавська обл) з метою вилучення газу та конденсату з нових покладів. Про це повідомляється в реєстрі оцінки впливу на довкілля (ОВД).

За повідомленням, передбачена глибина ЗБС - 2670м, спосіб буріння - комбінований з  використанням гідравлічного вибійного двигуна.

Планова діяльність передбачає здійснення робіт по підключенню зазначеної свердловини, типовою схемою обв’язки усть, які розраховані на термін один-два місяці.  Підключення свердловини до установки підготовки вуглеводневої сировини існуюче та складає близько 7200 м, зазначено в повідомленні.

Також у компанії мають намір отримати відвід земель площею 1 га, у довгострокове користування на період експлуатації свердловин №207 для присвердловинних споруд та під’їзних ґрунтових доріг.

Очікувані об’єми видобутку природного газу для зазначеної свердловини становлять до 36 тис куб м/добу, нафти – 10 тон/добу.

Як повідомив ExPro, Генеральний директор СП ПГНК та британської компанії JKX Oil&Gas Віктор Гладун «Ми підтвердили на практиці у 2018-2019рр, що наші проекти по ЗБС є успішними, і є підрядники, які вміють якісно їх виконувати. Оскільки і геологія і наявний парк свердловин нам дозволяють проводити такі операції, то чому б і не скористатися цим методом. Адже привабливість бокових стовбурів у тому, що їх буріння менш затратне, ніж нової свердловини, а результат той самий.»

Довідка ExPro:

СП «Полтавська газонафтова компанія» (генеральний директор: Віктор Гладун; засновники: британська нафтогазова компанія «JP Kenny Exploration & Production Ltd.» і два українських підприємства - «Полтавагазпром» і «Полтаванафтогазгеологія») спільне українсько-британське підприємство, створене в 1994р, є одним з лідерів серед приватних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії - пошук, розвідка, видобуток і переробка нафти і газу.

Компанія володіє наступними спеціальними дозволами на користування надрами: Заплавська площа, Руденуівське, Ігнатовське, Новомиколаївське, Мовчанівське та Єлизаветівське родовища. Видобуток вуглеводнів у 2019р зріс на 52% - до 5,584 тис барелів га добу, в порівнянні з 2018р. ПГНК також володіє заводом з виробництва зрідженого газу в с. Соколова Балка (Новосанжарський р-н, Полтавська обл).

14:19 / 16 березня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події