ПГНК опублікувала геологічну інформацію по Новомиколаївському родовищі

СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) продовжує публікувати геологічну інформацію про родовища, на яких працює, в рамках проекту розкриття геологічної інформації.

Про це йдеться у повідомленні компанії, опупбікованому на своєму сайті ppc.net.ua 13 червня 2019р

ПГНК є першою газовидобувною компанією в Україні, яка добровільно вирішила розкрити такі дані. Мета проекту - сприяти становленню цивілізованого обігу геологічної інформації та прозорості надрокористування.

Першим об'єктом у рамках проекту було Єлизаветівське родовище. Наявність відкритого доступу до геологічних даних є важливою складовою у процесі прийняття рішення про інвестування у видобувну індустрію. Крім того, публічність даних про діяльність приватних і державних компаній на конкретних родовищах сприятиме боротьбі з таким явищем, як «сплячі ліцензії».

«У результаті першого кроку, відкриття даних про Єлизаветівське родовище, на жаль, ми не побачили у відповідь кроків інших надрокористувачів. Продовжуючи цей проект і відкриваючи інформацію про наші родовища, ми сподіваємося, що державні і приватні компанії приєднаються до процесу розкриття вторинної інформації. Такі кроки сприятимуть розвитку нафтогазової галузі, становленню конкурентного середовища і дозволять державі залучати нових інвесторів» - прокоментував Віктор Гладун, Генеральний директор СП ПГНК .

Опублікована документація, містить такі дані, як історія родовища, розробка та буріння, обсяги видобутку за всю історію, сейсмічні дані та структурні карти.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України Постановою №939 від 7 листопада 2018 р. лібералізував Порядок розпорядження геологічною інформацією (Порядок), відповідно до якого юридичні та фізичні особи, які володіють геологічною інформацією, можуть розміщувати її у відкритому доступі. Також, Порядком передбачено, що державна вторинна (оброблена) інформація повинна бути розміщена у відкритому онлайн доступі.

Довідка Expro:

СП «Полтавська газонафтова компанія» (генеральний директор: Віктор Гладун; засновники: британська нафтогазова компанія JP Kenny Exploration & Production Ltd. і два українських підприємства - «Полтавагазпром» і «Полтаванафтогазгеологія») спільне українсько-британське підприємство, створене в 1994р, є одним з лідерів серед приватних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії - пошук, розвідка, видобуток і переробка нафти і газу.

Компанія володіє наступними спеціальними дозволами на користування надрами: Заплавська площа, Руденуівське, Ігнатовське, Новомиколаївське, Мовчанівське та Єлизаветівське родовища. Обсяг видобутку газу ПГНК в 2018 році склав 181,45 млн куб м, нафти і конденсату – 33,64 тис тонн.

 

12:15 / 13 червня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події