Перший реалізований крок в Держгеонадрах Анни Хтеми - створення Єдиного вікна надрокористувача

Створення Єдиного вікна надрокористувача стало першим реалізованим кроком Анни Хтеми на посаді начальника відділу використання надр та забезпечення виконання процедур надання спеціальних дозволів та міжнародного співробітництва Державної служби геології та надр України. Повідомляє пресслужба відомства.

«Головні спеціалісти нашого Відділу попередньо ознайомлюються та аналізують наявні документи на отримання, продовження дії, розширення меж, внесення змін до спеціального дозволу, а також внесення змін до Угоди про умови користування надрами в частині внесення змін до Програми робіт, надають детальну консультацію кожному окремому надрокористувачу щодо підготовки коректного та комплектного пакету документів. Робота сервісу посприяла зменшенню кількості відмов і суттєво пришвидшила процес взаємодії між бізнесом і державою» - відзначила Анна Хтема.

Крім того важливим реалізованим кроком на посаді Анни Хтеми, стало налагодження процесу системних засідань робочої групи для попереднього розгляду питань щодо внесення змін до угод про умови користування надрами. Відтепер, за результатами проведення робочої групи формується протокол, який публікується на офіційному веб-сайті Держгеонадр, та письмово інформуються надрокористувачі про прийняті рішення.

На питання про подальші наміри роботи на посді, начальниця відділу відповіла:

«Протягом року плануємо запровадити регулярну роботу робочих груп з питань надрокористування, без затримки строку розгляду заяв. Це пріоритет, оскільки Держгеонадра працюють над забезпеченням оперативного та якісного сервісу для учасників видобувної галузі.

Також вкрай важливим є забезпечення зрозумілої, прозорої та доступної процедури надання спеціальних дозволів на користування надрами. Плануємо започаткувати регулярне інформування надрокористувачів щодо можливості реалізації їх законних прав у частині ефективного та раціонального користування надрами, це стосується, зокрема, і розширення меж діючих спецдозволів, і внесення змін до них.

Окремим напрямом роботи є доопрацювання законодавства з метою полегшення процедур для отримання спецдозволів на геологічне вивчення корисних копалин місцевого значення. Прагнемо зменшити адміністративне навантаження на інвесторів та бізнес, а також створити сприятливі та прозорі умови роботи у видобувній галузі»

17:57 / 3 червня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події