Перша СНЕ в Україні компанії ДТЕК успішно пройшла сертифікацію «Укренерго»

НЕК «Укренерго» сертифікувала першу в Україні систему накопичення енергії, яку встановила компанія ДТЕК потужністю 1 МВт та ємністю 2,25 МВт-год. Про це 24 вересня повідомив прес-центр компанії ДТЕК.

«Система накопичення енергії ДТЕК успішно пройшла сертифікацію НЕК «Укренерго». Це перша в історії енергетики України сертифікація подібного технологічного об’єкту і перша літій-іонна батарея, що забезпечує системну надійність енергосистеми країни», - прокоментував директор з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе.

Тестування СНЕ відбулося фахівцями «Укренерго» 26-31 серпня. За результатами випробувань батарея отримала сертифікацію для надання допоміжних послуг — резерву підтримки частоти (РПЧ) оператору системи передачі.

«Перевірка підтвердила, що система накопичення енергії ДТЕК здатна виконувати збільшення або зменшення потужності від нуля до повного резерву за 0,4-0,6 секунди, тоді як кодекс системи передачі регламентує такий час на позначці 30 секунд. Тобто батареї здатні виконувати системні послуги значно якісніше. Швидкість реагування батареї на відхилення частоти склала менш ніж 0,1 секунди», - додали в прес-центрі ДТЕК.

Як повідомляло агентство ExPro, компанія відкрила першу в Україні промислову СНЕ 20 травня 2021р. Батарея встановлена в м. Енергодар на майданчику Запорізької ТЕС і призначена для відбору, зберігання і видачі електроенергії в мережу, а також для надання послуг із забезпечення надійності енергосистеми України. Це пілотний проєкт ДТЕК для пошуку оптимальних моделей роботи СНЕ на різних сегментах енергетичного ринку країни.

У липні 2021р представники ДТЕК пройшли навчання для роботи та обслуговування СНЕ, його провели представники Honeywell — компанії-виробника системи накопичення енергії.

12:07 / 24 вересня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події