Перші два учасники ринку е/е отримали від «Укренерго» свідоцтво про відповідність вимогам до допоміжних послуг

НЕК «Укренерго» видало свідоцтва про відповідність вимогам до допоміжних послуг двом учасникам ринку електроенергії — Дніпровській ГЕС-1 ПрАТ «Укргідроенерго» та Курахівській ТЕС ТОВ «ДТЕК Східенерго».

Про це повідомила прес-служба НЕК.

«Отримання свідоцтва підтверджує технічну відповідність обладнання вимогам, що ставляться до допоміжних послуг, зокрема, з підтримки автоматичних та ручних резервів відновлення частоти (аРВЧ та рРВЧ), а також резервів заміщення (РЗ) в енергосистемі», - йдеться в повідомленні.

Дніпровська ГЕС-1 пройшла повну процедуру випробувань обладнання на відповідність вимогам Кодексу системи передачі в частині допоміжних послуг. Її максимально можлива виставлена потужність на послуги аРВЧ – 183 МВт, а на послуги рРВЧ та РЗ – по 495 МВт.

В свою чергу, Курахівська ТЕС отримала свідоцтво про відповідність вимогам до допоміжних послуг за декларативним принципом. Таку можливість передбачають внесені постановою НКРЕКП від 5.11.2019 №2267 зміни до Кодексу системи передачі. Зокрема, свідоцтво було видано на підставі декларативних даних електроустановки про її здатність надавати послуги із забезпечення ручних резервів відновлення частоти та резервів заміщення.

«Ці дані були підтверджені «Укренерго» на основі успішного досвіду надання вказаних послуг протягом попередніх 12 місяців. Водночас, термін дії такого свідоцтва – до 1 травня 2020 р. До цього часу обладнання станції має пройти відповідні випробування в повному обсязі», - повідомила прес-служба.

Відповідно до свідоцтва, максимально можлива виставлена потужність Курахівської ТЕС на послуги рРВЧ та РЗ – по 415 МВт.

Також повідомляється, що значну консультативну допомогу для тестування на ринку допоміжних послуг було надано USAID. Крім того, за їх підтримки було проведено семінари з питань сертифікації та моніторингу допоміжних послуг.

15:31 / 3 грудня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події