«Інтерпайп» в 2020р скоротило продажі трубної продукції через згортання програм нафтогазовидобутку

Українська промислова компанія «Інтерпайп» в 2020 р скоротила продажі трубної і ж/д продукції в тоннах на 17% та досягнув 662,4 тис тонн. Таке падіння обумовлене низьким попитом на труби для видобутку вуглеводнів, про це повідомила песслужба компанії.

Частка експорту в структурі реалізації склала 81%, тоді як частка ринку України зменшилася з 24% до 19%. Так продажі трубної продукції впали на 21% в порівнянні з 2019р і склали 469,9 тис тонн в результаті падіння попиту на труби для видобутку нафти і газу через суттєве зниження цін на них в першому півріччі 2020 р.

Поставки труби на український ринок скоротилися на 31% в порівнянні з 2019-м і досягли 102 тис тонн. Основний фактор - згортання програми видобутку газу компанією «Укргазвидобування» (УГВ). У 2020 р УГВ скоротила програму буріння нових свердловин практично в 4 рази. При цьому відвантаження приватним газовидобувних компаній залишилися приблизно на рівні 2019 р.

Аналогічні тенденції спостерігалися в США. Криза в нафтовидобутку через падіння цін на вуглеводні привів до банкрутства багатьох нафтових компаній на американському ринку, через що скоротився попит на OCTG-труби. Більш того, на ринку США українська трубна продукція обкладається сумарним митом в розмірі 32,5%. В результаті продажу труб «Інтерпайп» в Північній і Південній Америці знизилися на 63%, до 52 тис тон.

Європейським клієнтам компанія поставив 137 тис тонн труб (- 6% до 2019 р). Зниження продажів пов'язане, головним чином, з пандемією коронавируса, яка привела до уповільнення споживання трубної продукції. Крім того, європейський ринок обмежений імпортними квотами, які не враховують потужності СП Vallourec Niko Tube.

Разом з тим, на Близькому Сході «Інтерпайп» наростив реалізацію трубної продукції на 9%, до 111 тис тонн, за рахунок старту продажів преміальних з’єднань UPJ-F в Туреччину і лінійних труб таким провідним нафтовидобувним гігантам, як Національної нафтової компанії Абу-Дабі і Qatar Petroleum.

Денис Морозов, директор з фінансів та економіки, «Інтерпайп» відзначив: «Частка продажів Інтерпайп на експортні ринки перевищила 80% за підсумками року. Ми увійшли в нові сегменти і здійснили поставки компаніям-лідерам ринку. Трубний дивізіон успішно відвантажив продукцію з преміальними різьбовими з'єднаннями для Turkish Petroleum, лінійні труби для ADNOC (Національної нафтової компанії Абу-Дабі) і Qatar Petroleum».

Довідка ExPro

«Інтерпайп» - українська промислова компанія, виробник безшовних труб і ж/д коліс. Продукція компанії постачається більш ніж в 80 країн світу через мережу власних торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи.

18:07 / 20 січня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події