Новинський за $47 млн купив у Пінчука 28,65% Regal Petroleum

Pelidona Services Limited (Кіпр), яка входить в групу Смарт-Холдинг, збільшила свою частку в акціонерному капіталі Regal Petroleum plc, публічної компанії, акції якої котируються на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі, з 54% до 82,65%. Про це повідомляється на Facebook сторінці Smart Holding. За оцінками EXPRO вартість покупки становить 36,67 млн фунтів ($46?57 млн).

Пакет акцій в розмірі 91868182 шт. був викуплений у великого акціонера Regal Petroleum plc компанії KYLESTONE LIMITED (Kelda Ltd) в рамках реалізації стратегії розвитку бізнесу Смарт-Холдингу з видобутку вуглеводнів. Pelidona Services Limited не має наміру продовжувати подальший викуп акцій на ринку - йдеться у повідомленні.

"Результати угоди не вплинуть на корпоративне управління Regal Petroleum і на її статус публічної компанії. Чи не планується ніяких змін в раді директорів. Regal Petroleum показує хороші результати діяльності і продовжить залишатися основою газодобувного напрямки Смарт-Холдингу. Стратегія його розвитку передбачає як органічне зростання бізнесу шляхом нарощування видобутку на існуючих родовищах, так і придбання нових активів. Результатом реалізації цієї стратегії повинна стати максимізація сукупного доходу всіх акціонерів бізнесу. Смарт-Холдинг впевнений, що більш глибока інтеграція з публічними площадками розміщення акцій є інструментом підвищення капіталізації, дасть газовидобувному бізнесу більшу стійкість і відкриє додаткові можливості для взаємовигідного співробітництва з новими інституційними інвесторами", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у серпні 2018р компанія Kelda Limited придбала 24,4% акцій Regal Petroleum у Alfa Group російського бізнесмена українського походження Михайла Фрідмана.

У березні  2019р Kelda Ltd збільшила свою частку в компанії до 28,65%%.

Віктор Пінчук вже прицінювався до Regal Petroleum, а в 2011р намагався купити бізнес компанію, але тоді пропозиція Вадима Новинського була більш щедрою.

 

10:42 / 21 червня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події