Німеччина буде ключовим транзитером газу у Європі після добудови «Північного потоку-2»

Німеччина стане ключовим транзитером газу у Європі після завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2», а частина ліквідності переміститься з голландського хабу TTF до німецької Gaspool, повідомило європейське видання Montel з посиланням на аналітиків.

«Німеччина, швидше за все, стане головною транзитною країною Європи у 2020-21 роках, обійшовши Україну. Також додаткові обсяги можуть потрапити до Нідерландів, де обсяг видобутку буде швидко падати», - сказав виданню аналітик ринку газу Паризького департаменту Міжнародного енергетичного агентства Грег Молнар.

На його думку, Gaspool перетвориться на основний пункт продажу газу «Газпрому» і стане більш ліквідним, ніж TTF.

За даними лондонської брокерської асоціації Leba, у січні-серпні 2019р на хабі TTF було продано 18,152 ТВт-год газу, що на 34% більше, ніж минулого року, тоді як на Gaspool - 837 ТВт-год, або на 36% більше.

У серпні обсяг торгів газом на Gaspool зріс найбільше серед усіх європейських газових хабів –на 75% порівняно з 13% у TTF та 25% у німецького NCG.

«Я очікую, що все більше трейдерів TTF буде дивитися в бік Gaspool як тільки-но газ почне прокачуватися «Північним потоком-2», - заявив Montel німецький газовий трейдер, додавши, що розрив між Gaspool та TTF у обсязі торгів скорочуватиметься, але голландський хаб залишиться головним на європейському ринку принаймні протягом наступних п'яти років.

У довгостроковій перспективі Німеччина має потенціал стати найбільшим торговим центром у Європі, особливо після запланованого у жовтні 2021 року злиття NCG та Gaspool (у THE - Trading Hub Europe).

18:18 / 7 листопада 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події