НКРЕКП визнає необхідність підвищення цін на електроенергію для населення у майбутньому

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП заявила, що в майбутньому необхідно буде підвищувати ціну на електричну енергію для населення.

«Є причини, які призводять до зростання вартості електроенергії або призведуть в подальшому…Найголовнішою причиною є перехресне субсидіювання між вартістю електроенергії для побутових та непобутових споживачів. Врешті-решт, ми стикнемося з проблемою, що буде необхідність підвищення вартості електроенергії для населення, для того, щоб зменшити ці дотації», - повідомила Кривенко.

Як повідомляв ExPro, 21 серпня Кабінет міністрів вніс зміни в механізм виконання спеціальних обов’язків в новому ринку електроенергії, згідно яких уряд збільшив обсяг електроенергії, яку ПрАТ «Укргідроенерго» зобов’язане продавати ДП «Гарантований покупець» для компенсації низької вартості е/е для населення з 20% до 35% від загального виробництва компанії. Крім цього, 90% електроенергії зобов’язали продавати для «Гарантованого покупця» іншу держгенерацю – НАЕК «Енергоатом».


Підписуйтесь на нашу Facebook сторінку: https://www.facebook.com/EXPROElectricity


 

16:33 / 10 вересня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події