НКРЕКП оштрафувала «Оператор ринку» на 85 тис грн – компанія не згодна

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, наклала мінімальний штраф у розмірі 85 тис грн на ДП «Оператор ринку», через помилку в програмному забезпеченні, що призвело до скасування однієї із заявок на внутрішньодобовому ринку 10 січня 2020р. Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 7 жовтня.

«Більшість членів комісії доходить до висновку про в принципі правильні дії «Оператору ринку» в цій ситуації. В тім зазначаємо, що саме «Оператор ринку», як погодився директор Володимир Євдокімов, є відповідальним за належне функціонування програмного забезпечення, і тому цей збій він дуже не тривіальний… І тому більшість членів комісії пропонує мінімальний штраф 85 тис грн. Саме за не належне функціонування ПО, в тім дії «Оператора ринку» по суті більшість членів комісії визнає коректними», - сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

При цьому, початкова сума штрафу, яку було винесено на розгляд комісії складала 1,7 млн грн.

За даними прес-центру «Оператора ринку», підприємство не погоджується з рішенням регулятора та залишає за собою право відстоювати свою позицію.

«Ми… вимушені не погодитися з висновками, позаяк вони завдають іміджевої шкоди «Оператору ринку». Ми як державна компанія діяли виключно в межах чинного українського законодавства та унеможливили нанесення негативних економічних наслідків як учасникам ринку, так і підприємству», - зазначив директор підприємства Володимир Євдокімов.

За даними «Оператора ринку», 10 січня 2020р по незалежним від підприємства причин відбувся збій у програмному комплексі, який забезпечує роботу ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку. Тимчасово не спрацювала система перевірки обсягу блочних заявок на ВДР щодо перевищення/не перевищення максимального обсягу, який може бути виставлений на ринку відповідно до вимог НЕК «Укренерго».

«З незалежних від підприємства причин відбулася часткова непрацездатність програмного комплексу», - йдеться у повідомленні.

Після цього, «Оператор ринку» оголосив позаштатну операцію і зупинив торги та повідомив учасників, регулятора, «Укренерго» та розробника програмного забезпечення. «З 16:00 10 січня програмне забезпечення «Оператора ринку» працює в штатному режимі», - додається у повідомленні.

12:47 / 7 жовтня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події