«Нікопольський завод феросплавів» планує оскаржити в суді нові тарифи «Укренерго»

АТ «Нікопольський завод феросплавів» планує оскаржити суді дію постанов НКРЕКП, якими були нещодавно затверджені нові ставки тарифів на передачу та диспетчеризацію для системного оператора ДП «НЕК «Укренерго», які почнуть діяти з 1 серпня і в яких враховані витрати пов’язані з функціонуванням нової моделі ринку електроенергії.

Про це повідомив генеральний директор заводу Володимир Куцін під час круглого столу, який був присвячений першим результатам роботи нової моделі ринку електроенергії та пройшов в парламентському комітету з питань ПЕК.

«Ми знаємо, що на 10% з 1 серпня зменшили тариф (на передачу для компанії ДП «НЕК «Укренерго» - ред.), це просто кістку кинули. Ми безумовно будемо подавати в суд», - сказав Куцін.

За його словами, НЗФ не має нічого проти реформи ринку електроенергії, але вважає недопустимим підняття тарифу на передачу «Укренерго» на 600%.

Також він додав, що подорожчання е/е для заводу на 25% призвело до того, що витрати на оплату вартості енергоносія досягли 122 млн грн в місяць, що перевищує фонд оплати праці, який становить 100 млн грн.

Як повідомляв ExPro, нещодавно Окружний адміністративний суд задовольнив позов «Нікопольського заводу феросплавів» та призупинив дію постанов НКРЕКП №954 («Про встановлення тарифу на передачу електричної енергії ДП «НЕК «Укренерго») та №955 («Про встановлення тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технічного управління) ДП «НЕК «Укренерго») від 7 червня 2019р. У відповідь на це представники «Укренерго» заявили, що рішення суду унеможливлює функціонування нової моделі ринку, оскільки в нових тарифах закладені витрати на оплату вартості електроенергії, виробленої із відновлювальних джерел енергії, а також балансуючих та допоміжних послуг.

3 липня НКРЕКП заявила, що категорично не погоджується з рішенням суду та подала апеляцію. 12 липня комісія затвердила нові тарифи на послуги з передачі та диспетчеризацію на 2 півріччя 2019р. Тариф на передачу був встановлений в розмірі 312,14 грн/МВт-год (без ПДВ), що на 10,2% менше, ніж затверджений 7 червня. Тариф включає витрати пов’язані з купівлею е/е з метою компенсації технологічних втрат – 1,162 млрд грн, на виконання спеціальних обов’язків із забезпечення збільшення частки виробництва е/е з альтернативних джерел – 12,397 млрд грн.

14:37 / 16 липня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події