Нафтогаз запустив у роботу мобільну лабораторію якості нафтопродуктів Shebel

АТ «Укргазвидобування», що є частиною Дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» до п’яти наявних акредитованих стаціонарних лабораторій долучило і запустило в роботу ще й мобільну (пересувну) лабораторію контролю якості нафтопродуктів Shebel, повідомляє пресслужба.

За повідомленням, мобільна лабораторія укомплектована необхідним обладнанням для визначення якості нафтопродуктів експрес-методами, які дають змогу оперативно визначати основні показники якості нафтопродуктів, зокрема:

  •  для бензинів - густина, фракційний склад, масова частка сірки, сумарний вміст ароматичних вуглеводнів, масова частка бензолу, масова частка кисню, масова частка кисневмісних сполук, октанове число;  
  • для дизельного пального – густина, фракційний склад, масова частка сірки, температура фільтрованості, температура спалаху у закритому тиглі, цетановий індекс.

«Наразі мобільна лабораторія здійснює контроль якості нафтопродуктів в мережі автозаправних станцій U.GO/«Укргазвидобування» та у внутрішніх автозаправних пунктах виробничих підрозділів групи компаній Нафтогаз, – коментує Сергій Федоренко, директор з комерційних питань АТ «Укргазвидобування». – Потреба у створенні цієї лабораторії назріла із суттєвим розширенням географії партнерських АЗС, які реалізують пальне під брендом Shebel. У найближчих планах – забезпечити постійну систематичну перевірку цих АЗС, щоб бути упевненими, що наші споживачі отримують справді якісне пальне із заводськими характеристиками. Також вже розроблено пакет пропозицій для надання послуг стороннім споживачам».

Першою партнерською мережею, де відбулася перевірка якості пального мобільною лабораторією Shebel, стала харківська мережа АЗС Овіс. Лабораторія здійснила відбір та аналіз проб пального Shebel 92, Shebel 95, ДП Shebel – усі зразки відповідають вимогам ДСТУ.  

Довідка ExPro:

Shebel (Шебелинський НПЗ) – один з двох діючих в Україні нафтопереробних підприємств. Завод веде свою історію з 1960 року. У 2014-2018 рр відбулася наймасштабніша за останні 20 років модернізація підприємства, яка дала змогу випускати продукцію, що відповідає найвищим сучасним стандартам якості. З 2018 р продукція Шебелинського НПЗ реалізується на ринку під брендом Shebel. За результатами роботи у 2019 р завод наростив виробництво бензинів до 149 тис т (+14%), дизпалива – до 88 тис т (+4%).

13:21 / 23 листопада 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події