На полігоні «Дніпропетровськгазу» завершився другий етап вогневих випробувань

Газорозподільну систему заповнили газоводневою сумішшю із 20% концентрацією водню.

Цей експеримент також дослідив герметичність газового обладнання, оскільки щільність та хімічні властивості водню відрізняються від природного газу.

Спеціалісти, у першу чергу, були зацікавлені у перевірці здатності ШГРП транспортувати водень у майбутньому.

На новозбудованому полігоні встановили п’ять нових ШГРП різної потужності виробництва RGC Production. Газорозподільну систему області необхідно привести до європейських стандартів.

Наразі потужність мереж в 3-4 рази більша від необхідної.

Перед тим, як розпочати масштабний редизайн мереж, важливо якомога швидше зрозуміти, що буде з газорозподільними мережами, коли до них почне потрапляти водень.

Саме для цього компанія запустила масштабний проект, до якого входять понад 150 різноманітних експериментів з воднем.

««Дніпропетровськгаз» вже понад рік проводить дослідження у сфері розподілу метанводневої суміші газорозподільними мережами області. Компанія бере участь у водневих дослідженнях у рамках європейської ініціативи Green Deal - проекту, мета якого до 2035 року мінімізувати викиди парникових газів в атмосферу», - говорить головний інженер «Дніпропетровськгаз» Олександр Макаренко.

Проект дослідження роботи газових систем з воднем складається з трьох етапів. Перші два – це польові випробування зі статичними і динамічними експериментами на полігонах.

Під час першого етапу випробувань фахівці «Дніпропетровськгаз» використовували 99% водень та спостерігали за його впливом на газорозподільну систему.

Аналогічні випробування на полігонах уже проведено у Житомирській, Івано-франківській та Харківській областях, на черзі - Волинська область.

13:08 / 9 вересня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події