Міненерго розглядає співпрацю із Witkowitz у виробництві малих модульних реакторів

Міністерство енергетики розглядає можливість співпраці із чеською компанією Witkowitz у виробництві малих модульних атомних реакторів.

Про це 23 лютого повідомив прес-центр відомства, за результатами зустрічі керівництва міністерства із представниками чеської групи компаній Witkowitz.

«Безумовно, ця тема дуже цікава для нас, і вона точно перебуває на порядку денному. Ми на порозі викликів, які стоять перед нами через необхідність декарбонізації економіки. Активно розвивається зелена енергетика. Тому нам необхідно забезпечити систему балансуючими потужностями. Водночас це має бути комплексне рішення: ми повинні визначити місце такої генерації у загальному розвитку енергетичної системи України, і це має бути відображене у енергетичній стратегії до 2050 року», - зазначив заступник Міністра енергетики Юрій Бойко.

Бойко також додав, що необхідно повністю розуміти економіку будівництва малих модульних реакторів і вже після цього приймати остаточне рішення.

Як повідомляється, на зустрічі йшлося про можливе розміщення та сертифікацію прототипу SMR на території України. Сторони домовились обмінятися детальною інформацією і за результатами створити робочу групу для подальшого опрацювання питання щодо встановлення в Україні малих модульних реакторів.

Witkowitz - одне з найбільших машинобудівних підприємств у Східній Європі. Займається куванням великогабаритних конструкцій зі спеціальних сплавів, виробляє складні редуктори, резервуарів. Крім того, виробляє металоконструкції для мостів, суднових двигунів, промислових установок, гідроенергетичних, вітрових та атомних електростанцій.

12:32 / 24 лютого 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події