Міненерго пропонує зняти зобов’язання з продажу обсягів е/е на РДН для генерації, яка виконує ПСО

Міністерство енергетики пропонує внести зміни до закону «Про ринок електроенергії» та зняти зобов’язання продажу 10% обсягів електроенергії на РДН для генеруючих компаній, яка виконують спеціальні обов’язки (НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго»).

Як повідомляє прес-служба «Укргідроенерго», таку думку 8 липня висловив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко під час наради з учасниками ринку.

«Треба прийняти методику розрахунку граничної ціни на ринку «на добу наперед», що допоможе зробити ринок ліквідним. Крім того, потрібно затвердити обов’язковість біржової торгівлі для всіх учасників. Також необхідно у законодавчому полі скасувати зобов’язання щодо продажу 10% електроенергії на РДН, принаймні для тих учасників, які виконують функції ПСО», – назвав Власенко заходи для стабілізації ситуації на ринку.

Також у міністерстві обговорили рішення щодо можливого обмеження трейдерів продавати обсяги на РДН (дозволити лише певний відсоток від їх обсягу торгівлі).

Довідка агентства ExPro, згідно пункту 9 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» закону «Про ринок електроенергії», з 1 липня 2019р було запроваджене зобов’язання для генеруючих компаній, за виключенням ВДЕ, продавати 10% місячного виробітку на РДН.

13:57 / 9 липня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події