Міненерго невдовзі розпочне підготовку Стратегії водневої економіки України

Міністерство енергетики на сьогодні розробляє дорожню карту для розвитку водневих технологій в енергетичному комплексі, а невдовзі відомство перейде до підготовки Стратегії водневої економіки України.

Про це 16 жовтня повідомив прес-центр міністерства з посиланням на слова т. в. о. міністра Ольги Буславець, яка 15-16 жовтня перебуває з робочим візитом у Німеччині та відвідала компанії-виробники обладнання водневих технологій, а також підприємства, які впроваджують такі проекти.

«Міністерство на сьогодні готує дорожню карту і скоро приступить до підготовки Стратегії водневої економіки України, а слідом буде готуватися пакет нормативних і регуляторних актів, необхідних для запуску водневого ринку в Україні», - йдеться у повідомленні.

Коментуючи водневі технології німецької компанії Siemens, Буславець зазначила, що водень може бути використаний для зберігання енергії та балансування енергосистеми.

«Ми побачили, як водневі технології можуть бути секторально інтегровані в різні галузі економіки, житлово-комунальне господарство, транспорт та енергетику. Особливо цікаві рішення з використання водню були запропоновані для балансування енергетичної системи та зберігання енергії, які надзвичайно актуальні для України у зв’язку з нестачею високоманеврової генераційної потужності», - сказала т. в. о. міністра.

Також Булсавець відвідала потужності німецької компанії Thyssenkrupp, яка є виробником сталі та планує в майбутньому налагодити виробництво водню, який замінить споживання частини природного газу.

«Починаючи з наступного року, підприємство (Thyssenkrupp – ред.) планує вводити в експлуатацію по 1 ГВт встановленої потужності електролізерів. Скорочення викидів СО2 є метою концерну», - йдеться у повідомленні.

11:37 / 16 жовтня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події