Міненерго наказало «Енергоатому» активізувати будівництво ЦСВЯП за зверненням Holtec International

Міністерство енергетики наказало ДП «НАЕК Енергоатом» активізувати роботи з будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), в результаті ініційованої компанією Holtec International наради.

Про це 25 вересня повідомило Міненерго на своєму порталі.

«У результаті наради Міненерго надало низку доручень НАЕК «Енергоатом» щодо вчасного завершення будівництва сховища. Зокрема, «Енергоатом» зобов’язаний: активізувати роботу з реалізації проєкту; щотижнево звітувати про стан будівництва, наявні проблеми та статус їх вирішення; щотижнево надавати до Міненерго, Holtec International та АТ КІЕП звіти про стан розрахунків у рамках реалізації проєкту; відновити участь представників Міненерго у засіданнях комітету; актуалізувати графік будівництва ЦСВЯП», - йдеться у повідомленні Міністерства.

Як зазначається, нарада що відбулася у профільному міністерстві, була ініційована компанією Holtec International через порушення «Енергоатомом» контрактних умов в рамках проекту будівництва ЦСВЯП.

При цьому, за графіком, перша черга сховища мала б бути запущена у грудні цього року. А в.о. президента «Енергоатом» Петро Котін запевнив, що графік буде дотримано. Водночас Котін повідомив, що для використання ЦСВЯП необхідно побудувати залізничні колії до сховища на ділянці лісу, яка перебуває в управлінні Державного агентства зоною відчуження.

Для цього необхідно отримати дозвіл ДАЗВ, щоб вирубити дерева й АТ «Укрзалізниця» мала змогу прокласти полотно. При чому, такі роботи, з технічних причин, можуть проводитися лише у теплу пору року.

11:22 / 25 вересня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події