Міненерго дискутує над варіантами проведення «зелених» аукціонів у 2021р

Міністерство енергетики дискутує над двома варіантами проведення «зелених» аукціонів у поточному році, а також працює над порядком проведення цих аукціонів.

Про це 11 червня, в ексклюзивному коментарів агентству ExPro, повідомив Олександр Мартинюк, в.о. генерального директора Директорату електроенергетичного комплексу та розвитку ринку електричної енергії Міненерго», у ході IІ Конференції з енергетичного права від АПУ.

«Це одне з питань яке дискутується, зараз ми працюємо над порядком проведення аукціонів, ця процедура, на жаль, займе ще якийсь, адже ще є ряд зауважень до законодавчої бази. Після затвердження порядку, ми матимемо можливість подати графік проведення цих аукціонів.

Проробляється дві опції. Опція перша – на кінець року оголосити невеликий пілотний аукціон, для того щоб випробувати цю модель, перевірити торгову систему, і одночасно затвердити графік проведення аукціонів на 2022 рік, де будуть детально розписані квоти і терміни проведення. План Б, передбачає проведення пілотного аукціону вже до 2022 р, як це зазначено у графіку Міністерства, це може відбутись якщо не буде проблем з торговою системою», - повідомив Мартинюк.

Довідка ExPro, «зелені» аукціони – механізм визначення проєктів відновлюваної генерації, які отримають державну підтримку у виробництві електроенергії, в рамках розподілених та затверджених квот для кожного виду генерації. Відбуваються за принципом зниження стартової ціни, якою є ставка «зеленого» тарифу. Перемагає девелопер, який запропонує найнижчу ціну на виробництво е/е з ВДЕ. Переможець отримує можливість збудувати нові потужності та продавати електроенергію за визначеною на аукціоні ціною протягом 20 років з моменту введення станції в експлуатацію.

Графік проведення аукціонів на 2021р, відповідно до презентації Міністерства енергетики (від грудня 2020р)

17:51 / 11 червня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події