Луганська ТЕС працює в умовах дефіциту оборотних коштів – ДТЕК

Компанія «ДТЕК Східенерго» (Луганська ТЕС), яка входить до складу енергохолдингу ДТЕК, працює в умовах дефіциту оборотних коштів, адже собівартість генерації електроенергії з природного газу перевищує ціни продажу на ринку електроенергії, крім того, ДП «Енергоринок» боргує компанії 1,9 млрд грн.

Про це 23 березня повідомив прес-центр «ДТЕК Енерго» у відповідь на поширену у ЗМІ інформацію про те, що Луганьска ТЕС здійснює відбір газу з газотранспортної системи та накопичує борги перед «Оператором ГТС України».

«Собівартість виробництва електроенергії з газу істотно перевищує максимальні ціни на електроенергію на ринку. Для економії природного газу з 25 серпня 2019р ДТЕК Луганська ТЕС була змушена перейти на роботу одним енергоблоком», - повідомили в прес-центрі.

В компанії додали, що ситуація також ускладнюється заборгованістю ДП «Енергоринок» перед «ДТЕК Східенерго» за вже відпущену електроенергію у розмірі 1,9 млрд грн. «Ці обставини привели до дефіциту обігових коштів у компанії», - йдеться у повідомленні.

В ДТЕК вважають, що питання роботи Луганської ТЕС та енергозабезпечення частини споживачів Луганської обл має вирішуватися на державному рівні, адже зупинка станції може привести до відключення біля 1 млн споживачів, включаючи об’єкти критичної інфраструктури та підрозділи Збройних сил України.

Як повідомляло агентство ExPro, за інформацією видання «Наші гроші», компанія «ДТЕК Східенерго» в січні-лютому 2020р не санкціоновано та безоплатно відібрала газ із ГТС на загальну суму 241 млн грн. З цієї причини «Оператор ГТС України» звернувся з листом до уряду та Офісу президента. За даними НАК «Нафтогаз України», борг Луганської ТЕС за використаний газ становить 707 млн грн, разом із боргами за 2 міс цього року – 950 млн грн.

21:26 / 23 березня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події