Лише третина генерації з ВДЕ зможе отримати компенсацію на фоні обмежень 28 березня – «Укренерго»

НЕК «Укренерго» 28 березня обмежила генерацію електроенергії із ВДЕ на загальну потужність 754 МВт в денний період доби, при цьому лише для потужності 254 МВт, приєднаної до систем оператора, може бути надана компенсація за невироблену електроенергію.

Про це 30 березня повідомив прес-центр «Укренерго».

«З 11:34 до 15:37 тричі було віддано команди на розвантаження СЕС та ВЕС сумарно на величину близько 754 МВт, з яких лише для 254 МВт була можливість віддати команди через Систему керування обмеженнями ВДЕ, з якої, відповідно до Правил ринку, беруться дані для компенсації цих обмежень виробникам», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що команди на розвантаження були надані, виходячи з принципу не дискримінаційності та пропорційності, відповідно до вимог Кодексу системи передачі.

В цей день був наявний профіцит в обсязі 25 млн кВт-год, при цьому в цей день був досягнутий рекордний рівень виробництва АЕС – 63,5%, а максимальна потужність ВДЕ становила 2,5 ГВт.

В прес-центрі «Укренерго» зазначили, що виробник е/е із ВДЕ може розраховувати на компенсацію лише за умови, якщо його електростанція під’єднана до Системи керування обмеженнями «Укренерго», станція обладнана телеметрією, надає відповідні дані системному оператору та виконує всі команди диспетчера.

«Для виробників, які не приєднані до публічного договору на зменшення навантаження, не підключені до СКО ВДЕ та не мають можливості сформувати перераховані первинні документи та забезпечити передання телеметричних даних у режимі реального часу, не буде підстав для отримання оплати послуги зі зменшення навантаження в обсягах невідпущеної електричної енергії», - йдеться у повідомленні «Укренерго».

16:48 / 30 березня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події