«Куб-Газ» планує спорудження свердловин, газопроводів та об’єктів облаштування на Північномакіївській площі

ТОВ «Куб-Газ» (входить в групу Burisma Group) планує діяльність з геологічного вивчення нафтогазоносних надр та дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням вуглеводнів в межах Північномакіївської площі, що на Луганщині. Про це йдеться в реєстрі ОВД за 4 листопада 2019р.

Як вище зазначалось, планова діяльність полягає в спорудженні свердловин, будівництві газопроводів-шлейфів та об'єктів облаштування родовища згідно проекту пошуково-розвідувального буріння на Північномакіївській площі.

Початкова геолого-економічна оцінка перспективних ресурсів вільного газу та конденсату даної площі була проведена ще в 2014р ДП «Укрнаукагеоцентр». За результатами геологорозвідувальних робіт тут прогнозується 17 газоконденсатних покладів у відкладах московського, башкирського ярусів середнього карбону та візейського ярусу нижнього карбону в інтервалі глибин 1305-3480 м. За час дії спецдозволу були виконані додаткові сейсморозвідувальні та геохімічні дослідження, які стали підставою для складання нового проекту пошуково-розвідувального буріння на Північномакіївській площі.

Нагадаємо, наданий час надрокористувачем у межах Північномакіївської площі нафтогазоносних надр видобуток вуглеводнів не проводився.

Довідка ExPro:

Північномакіївська площа складає 190,05 кв км та знаходиться в межах Кремінського та Сватівського районів Луганської області. Поблизу розташовані Макіївське, Ольгівське і Зайцівське газоконденсатні та Дружелюбівське нафтогазоконденсатне родовища. Спеціальний дозвіл на користування надрами Північномакіївської площі № 3915 від 29 грудня 2010р, та подовжений до 29 грудня 2020р, виданий TOB «Куб-Газ».

ТОВ «Куб-Газ» - (керівник: Ярослав Качурін; кінцевий бенефіціарний власник – «Кубгаз Холдінгс Лімітед (Кіпр)) газовидобувне підприємство, яке розробляє два родовища з сумарним потенціалом 1,151 млрд куб мвуглеводнів, володіє 5 спецдозволами на користування надрами, діяльність на двох з них офіційно призупинена у зв’язку із територіальним розміщенням родовищ у зоні проведення АТО.

Cub Energy володіє 35% активів української нафтогазової компанії «Куб-Газ», 65% володіє Burisma Group.

 

 

13:48 / 8 листопада 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події