Компанія Wärtsilä розпочала випробування балансуючих потужностей, які будуть працювати на 100% водні

Міжнародна інжинірингова компанія Wärtsilä розпочала випробування газопоршневих двигунів, які будуть призначені для балансування енергосистеми та працюватимуть виключно на водні. Про це 14 липня повідомив прес-центр компанії.

«Технологічна група Wärtsilä розпочала випробування на чистому водні своїх газопоршневих двигунів, призначених для балансування енергосистем, та очікує до 2025 року створити концепт двигуна й електростанції, здатних працювати на 100% водні», - йдеться у повідомленні.

За даними компанії, частка «зеленого» водню буде зростати в структурі покриття попиту на енергію у світі.

«Однак наразі на ринку не існує серійних двигунів, здатних ефективно використовувати це паливо», - зазначали в компанії.

У м. Вааса (Фінляндія) буде досліджена існуюча технологія двигунів серії 31, щоб визначити оптимальні параметри для роботи на водні.

«Глобально спільноти інвестуватимуть мільярди в інфраструктуру, необхідну для виробництва зеленого водню, але ці інвестиції покладаються на наявність серійних двигунів, які зможуть працювати на цьому паливі, коли воно стане доступним. Наше моделювання показує, що значні обсяги теплової високоманевреної потужності потрібні до середини цього століття для переходу на 100% відновлювану енергію. З розробкою сьогодні таких двигунів, які зможуть працювати на водні завтра, ми готуємо майбутні енергосистеми до 100% ВДЕ у 2050 році», - прокоментував Хокан Аньєвалл, генеральний директор компанії Wärtsilä.

13:16 / 14 липня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події