«Київгаз» планує у суді відстояти право укласти договір з Оператором ГТС на своїх умовах

Типовий договір транспортування газу, затверджений Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), не враховує пропорції та специфіку споживачів газу в Кмєві, повідомила пресслужба АТ «Київгаз», пояснюючи свою відмову укласти договір з ТОВ «Оператор ГТС України» (ОГТСУ).

«Київгаз» наголошує, що вже понад два місяці триває судовий процес за його позовом до ОГТСУ, яким «Київгаз» хоче домогтися укладання договору у відповідності до положень Цивільного та Господарського кодексів України.

«Компанія повною мірою виконує обов’язки, як перед споживачами, так і перед партнерами, адже відсутність типового договору між АТ «Київгаз» та ТОВ «Оператор ГТС України» жодним чином не позбавляє киян можливості отримувати природний газ. Більше того, наша компанія виконує всі умови договору, окрім пунктів, оскаржуваних у судовому порядку», - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, ОГТСУ 6 березня заявив, що «Київгаз» вже більше двох місяців відмовляється укладати типовий договір на транспортування газу з ТОВ «Оператор ГТС України», через що останній відповідно до Кодексу ГТС повинен припинити транспортування газу до мереж «Київгазу».

У грудні 2019р ОГТСУ надіслав «Київгазу» проект договору транспортування природного газу й у відповідь отримав варіант угоди разом з протоколом розбіжностей, які докорінно змінюють типовий договір і тим самим створюють дискримінаційні умови стосовно інших учасників ринку, вважає ОГТСУ, зазначаючи, що решта операторів ГРМ уклали типовий договір.

Нагадаємо, госпсуд м.Києва ухвалою від 21.01.2020р у справі №910/679/20 за заявою «Київгазу» у якості забезпечення його позову заборонив ОГТСУ вчиняти дії щодо припинення або обмеження доступу «Київгазу» до Інформаційної платформи, яка розміщена в мережі «Інтернет» за посиланням: https://iplatforma.tsoua.com.

ОГТСУ оскаржив це рішення у Північному апеляційному госпсуді, розгляд скарги призначено на 19 березня.

«Київгаз» пояснив своє прохання загрозою незаконного, самочинного та одностороннього припинення (обмеження) ОГТСУ доступу до платформи через відсутність наявного укладеного договору на транспортування. «Київгаз» також повідомив, що 27.12.2019р підписав договір транспортування природного газу з протоколом розбіжностей, однак ОГТСУ зі свого боку не надав письмового підтвердження щодо його укладення.

У лютому «Київгаз» подав до ОГТСУ позов про визнання права на доступ до Інформаційної платформи, однак госпсуд м.Києва залишив позов без руху до усунення недоліків.

Столична громада через ПАТ «Київенергохолдинг» володіє 60% акцій «Київгазу».

14:16 / 12 березня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події