Кабмін створив державні підприємства «Оператор ринку» і «Гарантований покупець»

Кабінет Міністрів на базі ДП «Енергоринок» створив два нових держпідприємства – «Оператор ринку» та «Гарантований покупець».

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 17 квітня.

Згідно постанові Кабміну, яку опублікувало видання «РБК-Україна», ДП «Оператор ринку» в подальшому буде перетворено на акціонерне товариство без можливості приватизації.

Також вказано, що дані держпідприємства є правонаступниками майна, прав та обов’язків «Енергоринку», за винятком кредиторської та дебіторської заборгованості за електричну енергію.

Як повідомляв ExPro, філія «Оператор ринку» ДП «Енергоринок» розпочала 15 січня здійснювати тестові операції з купівлі-продажу електричної енергії на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку на новому програмному комплексі XMtrade/PXS. Програмне забезпечення було розроблено словацькою компанією SFERA.

Довідка ExPro. В першій половині 2019р «Енергоринок» буде залишатися єдиним продавцем електроенергії в оптовому ринку. Всі постачальники мають купувати електроенергію в цього держпідприємства для забезпечення потреб своїх клієнтів. З 1 липня 2019р має запрацювати повномасштабний ринок, коли постачальники або споживачі зможуть укладати двосторонні контракти з генеруючими компаніями.

В кінці 2017р "Енергоринок" створило нову філію "Оператор ринку", яка в подальшому повинна забезпечити функціонування і організацію купівлі-продажу електроенергії на ринку "на добу вперед" та внутрішньодобовому ринку. «Гарантований покупець» в умовах нового ринку буде купувати електроенергію за «зеленим» тарифом, що вироблятиме альтернативна генерація.


Підписуйтесь на нашу Facebook сторінку: https://www.facebook.com/EXPROElectricity


12:55 / 17 квітня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події