Харків’яни окремо сплатять за доставку газу

З січня споживачі газу міста Харкова будуть отримувати два рахунки: один за газ від постачальника природного газу, другий – за його розподіл-доставку від АТ «Харківміськгаз».

Про це йдеться у в повідомленні компанії.

У 2020р рішенням НКРЕКП з рахунків за газ вилучена плата за розподіл природного газу. Вартість послуг з доставки газу виключена з загального рахунку за газ і виставлена окремою квитанцією.

Таким чином, споживачі газу зможуть побачити кому та за які послуги вони сплачують кошти. Раніше вартість доставки газу зазначалась окремим рядком в загальному рахунку.

Розділення платіжок відбудеться для споживачів всієї країни. Вартість доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта і залежить від використаного ним обсягу газу в минулому газовому році.

Газовий рік - це період з 1 жовтня по 30 вересня. Щомісячний платіж за доставку газу розраховується наступним чином: Цей індивідуальний об’єм використаного газу ділиться на 12 частин та помножується на діючий тариф на доставку газу.

Чинний тариф на розподіл (доставку) для «Харківміськгазу» з 1 січня 2020р складає 0,36 грн (з ПДВ). Наприклад: Щомісячна плата за доставку природного газу для споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі, тобто з газовою плитою, без лічильника газу складатиме 1,18 грн на одну особу.

Розрахунок споживачів з лічильниками газу, в залежності від споживання газу, наприклад використав 80 кубометрів газу на рік, ділимо на 12 місяців та помножуємо на діючий тариф 0,36 отримуємо 2,39 грн на місяць з ПДВ.

Споживач може сплатити за доставку одним платежем — наперед, за кілька місяців. Таким чином, він зменшить свої витрати на комісію банку при проведенні платежів. Відповідно до умов Типового договору, вартість послуг з доставки газу побутовий споживач повинен оплачувати до 20 числа місяця, в якому надаються послуги, на підставі рахунку «Харківміськгазу».

15:49 / 17 січня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події