«Харківенергопром» Буткевича («АТБ») пробурить 4 свердловини на Західно-Гутській площі

ТОВ «Харківенергопром», належить бізнесмену Геннадію Буткевичу власнику мережі АТБ, інформує про намір провадити плановану діяльність з геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки поклідів Західно-Гутської площі, що на Харківщині.

Про це йдеться у повідомленні компанії про плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля, розміщеному в реєстрі ОВД Міністерства екології природних ресурсів України, 12 липня 2019р.

Як вище зазначалось, плановою діяльністю передбачається буріння 2 свердловин №3, 4 на Щиглівській структурі – глибиною 3200м, та 2 на Куликівській структурі: свердловина №10 - глбиною 3600м, та свердловина №11 - глибиною 4000м, які знаходяться в межах Західно-Гутської площі. Буріння всіх, вище вказаних свердловин планується за допомогою бурових верстатів з дизельним приводом вантажопідйомністю до 320 тонн роторним та турбінним способом.

А також планується відновлення свердловини №4 Радянської, глибиною 3755 м, що знаходиться в консервації, для використання її як видобувної. А ліквідована свердловина №1 Хижняківського покладу, з глибиною 4100м буде використовуватися для повернення супутньо-пластових вод. Підключення Щиглівських свердловин здійснюватиметься за двома варіантами: до промислових комунікацій діючого Скворцівського УКПНГ-2 ГПУ «Шебелинкагазвидобування» АТ «Укргазвидобування», або будівництво власної установки підготовки вуглеводневої сировини і газопроводу довжиною 8000м.

А підключення Куликівських свердловин здійснюватиметься також, за двома варіантами: до діючих установок підготовки вуглеводневої сировини «Укрнафта», або будівництво власної установки підготовки вуглеводневої сировини і газопроводу довжиною до 15000 м. Максимальна потужність планових установок підготовки вуглеводневої сировини: газ - 300 тис куб м/добу, нафта – 300 куб м/добу.

Застосовуватиметься типова схема обв’язки устя свердловин. В залежності від довжини газопроводу роботи по підключенню свердловин розраховані на термін один-два місяці. У будівельних роботах передбачається задіяти від 10 до 15 одиниць техніки.

Довідка EXPRO:

ТОВ «Харківенергопром» (керівник: Анатолій Ярошенко, засновники: «Вестерн-Гутська Інвестмент Компані ЛТД» Кіпр, Геннадій Буткевич (співвласник української торгівельної мережі «АТБ» та компанії «Атомні енергетичні системи України») основний вид діяльності: технічні послуги в області видобутку нафти і газу.) Володіє Західно-Гутською ліцензійною ділянкою з 2016р, вид корисних копалин: газ сланцевих товщ. Термін дії спеціального дозволу на користування надрами: до 14 січня 2021р. Геннадій Буткевич також володіє нафтогазовидобувними компаніями: ТОВ «ТРАЙДЕНТ ГЕОІНВЕСТ Україна», ТОВ «НАФТОГАЗЕНЕРГОПРОМ», ТОВ «ВОСТОК-ЕНЕРГОРЕСУРС», ТОВ «УКРГАЗДОБ»

16:47 / 15 липня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події