«Горизонти» планує розширити межі спецдозволу на Гірську площу

ТОВ «Горизонти» планує розширення меж спеціального дозволу (від 19.03.2015 №6035) на користування надрами з метою видобування вуглеводнів в межах Гірської площі (Львівська обл). Про це повідомляється 17 липня в єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля (ОВД).

За плановою діяльністю, передбачений метод розробки родовища – на виснаження, режим – газовий, роботи планують виконувати власними силами, тобто без підрядників. Кінцева продукція – підготовлений до споживання газ природний, супутні компоненти: етан, пропан, бутани, гелій.

Причиною розширення меж спецдозволу є приведення його до розмірів відповідного Гірського газового родовища, оскільки згідно Закону України «Про нафту і газ» ділянки нафтогазоносних надр повинні повністю охоплювати виявлене родовище нафти чи газу. Уточнені дані про межі покладу ТОВ «Горизонти» отримала в ході дослідно-промислової розробки зазначеного родовища, яка стартувала в 2018р, а станом на 1 січня 2020р видобуток з Гірського родовища склав 26,3 млн куб м газу.

У межах Гірського родовища пробурено 6 свердловин із загальним метражем 8426 м: з них 4 пошукові та 2 розвідувальні свердловини.

Наразі на родовищі в розробці перебувають поклади горизонтів НД9в, НД-10, НД-12а+12б, НД-13а в сарматських відкладах.

В Державному балансі корисних копалин України станом на 1 січня 2020р обліковані по сарматських відкладах наступні запаси газу:

  •  Поклад НД-10 (св №1) - 78 млн куб м,
  •  Поклад НД-12 (св№6,7,8) - 37 млн куб м,
  •  Поклад НД-13 (св №6,7,8) - 24 млн куб м,
  •  Поклад К2сп (св №1) - 74 млн куб м.

Процес підготовки видобутої вуглеводневої сировини здійснюється на установці підготовки газу (УПГ-Бистрицьке ТОВ «Західнадрасервіс»), до якої підключено свердловини родовища. Як повідомлялось раніше, ТОВ «Горизонти» також подавав на розгляд до реєстру ОВД діяльність з спорудження 3 розвідувальних свердловин №14, 15, 16 на Гірській площі.

Довідка ExPro:

ТОВ «Горизонти» (керівник: Свозіл Лукаш) – газовидобувне підприємство, що проводить промислову розробку Берегівського газового родовища, та Гірської площі, що на Львівщині, та здійснює продаж газу у відповідності до ліцензії на постачання природного газу.

Власниками компанії ТОВ «Горизонти» є Зіновій Козицький та Карел Комарек через компанію Ем Ен Ді Юкрейн Бі Ві (MND Ukraine), що займається розвідкою, бурінням і видобутком газу, та володіє ще двома компаніями: ТОВ «Геологічне бюро «Львів» та ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія».

MND Ukraine має в своєму арсеналі 5 виробничих і розвідувальних ліцензій, а саме Берегівська, Чайковицька, Гірська, Бунівська (Львівська область) і Грабівська (Івано-Франківська область) та входить до інтегрованої групи компаній нафтогазового сектору MND Group, які ведуть основну діяльність в Чехії, Росії, Грузії, Україні, Німеччині та Італії.

MND Group належить громадянину Чеської Республіки: Карел Комареку, який володіє 80% акцій компаній, а 20% акцій належить Ivena Limited.

16:20 / 20 липня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події