«Гарантований покупець» отримав дані лише про 61% альтернативної генерації

ДП «Гарантований покупець», який має з 1 липня викуповувати всю електроенергію, яка виробляється з відновлювальних джерел енергії за «зеленим» тарифом, на сьогодні отримав дані про погодинний графік генерації лише від частини виробників, що складає 60,5% від загального обсягу виробітку з ВДЕ.

Згідно повідомлення на сайті «Гарантованого покупця», на сьогодні на ринку здійснюють продаж 398 виробників за «зеленим» тарифом, з них доступ до програмного забезпечення «Гарантованого покупця» отримало 310 компаній, з яких 115 подали свої погодинні добові графіки відпуску електричної енергії на розрахункову добу.

«Доля обсягів, які «Гарантований покупець» отримує від цих 115 виробників за «зеленим» тарифом, складає 60,5% (станом на 01.06.2019 – 53,1%) від обсягів в диспетчерському графіку покриття навантаження всіх виробників електричної енергії з відновлюваних джерел», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що протягом найближчого часу «Гарантований покупець» опублікує на своєму сайті інформацію про початок укладання з ним договору для виробників електроенергії з ВДЕ.

Крім того, «Гарантований покупець» зареєструвався в тестовій платформі MMS та отримав статус учасника ринку, а з 27 червня підприємство планує прийняти участь в тестових торгах на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобового ринку.

«Серед головних проблем, які виникають у «Гарантованого покупця» в рамках тестових операцій, є відсутність даних комерційного обліку від адміністратора комерційного обліку та рахунків про вартість небалансів від адміністратора розрахунків, які він повинен згідно з Правилами ринку надавати щоденно гарантованому покупцю по кожній генеруючій одиниці учасників балансуючої групи виробників за «зеленим» тарифом», - додали в компанії. Як повідомляв ExPro, 25 червня НКРЕКП видала ліцензію «Гарантованому покупцю» для роботи у новому ринку електроенергії.

10:39 / 26 червня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події