Філія «Оператор ринку» розпочне 15 січня тестові операції з купівлі-продажу електроенергії

Філія «Оператор ринку» ДП «Енергоринок» розпочне завтра 15 січня здійснювати тестові операції з купівлі-продажу електричної енергії на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку на новому програмному комплексі. Про це йдеться в повідомленні на сайті «Енергоринку».

«На виконання Закону України «Про ринок електричної енергії»... філія «Оператор ринку» ДП «Енергоринок» з 15 січня 2019р розпочинає здійснення тестових операцій з купівлі-продажу електричної енергії на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку на новому програмному комплексі оператора ринку XMtrade/PXS», - йдеться в повідомленні. 

Також зазначено, що програмне забезпеченння було розробленомо словацькою компанією SFERA.

Як зазначалося раніше, в першій половині 2019р «Енергоринок» буде залишатися єдиним продавцем електроенергії в оптовому ринку. Всі постачальники мають купувати електроенергію в цього держпідприємства для забезпечення потреб своїх клієнтів. З 1 липня 2019р має запрацювати повномасштабний ринок, коли постачальники або споживачі зможуть укладати двосторонні контракти з генеруючими компаніями.

В кінці 2017р ДП "Енергоринок" створило нову філію "Оператор ринку", яка в подальшому повина забезпечити функціонування і організацію купівлі-продажу електроенергії на ринку "на добу вперед" та внутрішньодобовому ринку. Надалі філія повинна стати  акціонерним товариством, 100% акцій якого належатимуть державі без можливості його приватизації.

10:38 / 14 січня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події